En månad för sent

Jag borde uppdaterat för en månad sen, men jag har inte hunnit, orkat, velat.. Listan kan göras lång, men oavsett anledning har vi det bra i lilla familjen. Från att ha varit en gnällfis jättelänge är Alfred numer jordens goaste unge, han bara skrattar och flinar hela dagarna, ja nätterna också ibland faktiskt. Men efter att vi börjat med välling så sover han mycket bättre. Fem och en halv månad gammal tycker han:

- att gröt är det bästa som finns. Helst när mamma är snäll och klickar på lite fruktpuré.
- att krypa är skitkul, alltså krypa på riktigt, ålar sig fram har han gjort ett par veckor. Han inte bara ställer sig på alla fyra, han flyttar sig framåt också. Hur ska detta sluta?
- att det är dags att sätta sig upp själv.
- att det är tråkigt att sitta upp, så det vill han inte göra. Han vill utforska världen och det inte sittande!
- 9350 gram är en lagom matchvikt..
- att det är kul att ligga och tjata om nätterna, som tur är händer det inte så ofta längre så mamma och pappa får numer en hyfsad nattsömn.
- det är fånigt att gråta, det gör han bara när han är trött, ramlar in i saker eller när Sigge sätter sig på honom.
- att mamma och pappa ska kirra en ny bilstol åt honom, babyskyddet börjar bli för trångt.
- Sigge är världens bästa storebror.

Sigge växer så det knakar även han. Vi skrattar åt honom typ hela dagarna här hemma. Han är så otroligt rolig och har en skön humor. Han vet precis vad han ska göra för att få mamma och pappa att skratta. Idag vad han på 18månaderskontroll och fick helt klart godkänt. Sigges facit kan sammanfattas såhär

- pratar allt mer, vanligaste orden är mamma, pappa, Atte (Alfred), gurka, sitta, tatta (katt, Tiffany, mm), Olivia, Arthur (barnprogram), tötti (törstig, dricka), kaka och en hel del ord som inte mamma och pappa förstår ännu.
- börjar på dagis i augusti, ett dagis precis där vi bor, det känns bra.
- 14,2 kg, 88 cm hög.
- sover otroligt bra. Vi har inte varit uppe en enda natt med honom på över ett halvår! Ta i trä..
- har morfar och Evelina som sina i särklass största idoler. Erica och Victoria kommer inte långt efter..
- är så otroligt snäll mot sin lillebror. Har aldrig gjort honom illa med flit, inte ens försökt. Sen att han trillar över honom ibland är en annan sak. Tvekar inte en sekund på att lämna dem ensamna i rummet för att gå på toa eller fixa nåt.
- gillar att kolla på tv, Rorri, Olivia och Byggare bob är favoriterna.
- fick en Totteapa i julklapp som han numer bär med sig överallt.
- bemästrar mammas iphone bättre än vad mormor skulle göra ;) Gillar att spela bowling, bubbles och lyssna på vuvuzelorna.

Vi har det fullt upp i residenset, men det är underbart! Det var jobbigt att få två barn så tätt, men jag ångrar det inte för allt i världen. Jag tror nog snarare att det är fler fördelar än nackdelar. Med facit i hand skulle jag inte vilja ha det på något annat sätt. Jag har fått lära mig att uppskatta min familj, inte för att jag egentligen aldrig gjort det, men efter händelser i min närhet har jag lärt mig att aldrig ta något för givet och vara glad över att jag har friska och glada barn. Och jag vet fler kommer att få känna denna glädje, personer som är värda det mer än många andra.





Sigge med Bobby Ewingfrippa och pyjamas.


True love

img_0555 (MMS)

True love


RSS 2.0