Gravid katt?!?!

Har tagit lite ledigt från bloggen några dagar. Har känt det sista att det har vart lite för mycket och då känner jag att jag måste prioritera bort lite saker och då är blogg och datorsittande två av grejerna.

Skolan har tagit en massa energi, Alfreds halvbra sovande är lite jobbigt, vintern suger ba**e, Sigges humör är lite upp och ner vilket gör att jag blir lite trött ibland. Detta är några saker som fått mig att ta det lite lugnare nu, eller åtminstone inte ha en massa måsten samt att göra lite saker på egen hand. Har vart på spinning några gånger denna veckan och det är riktigt gött. Då får jag avreagera mig lite om barnen vart gnälliga ;) Jag känner av ganska snabbt när det börjar bli för mycket. Jag får svårare att sova, känner mig stressad för minsta småsak, funderar mycket och då är det dags att sakta ner på tempot innan det går för långt. Som tur är känner jag igen symptomen tidigt och vet vad jag ska göra. Så därför görs det inte många knop här hemma på dagarna nu.

Majsan ser ut som om hon ska ha kattunga när som helst! Hon är seriliserad, men fan vet om inte veterinären missat nåt för hon är så tjock. Det bara small till och så bev hon jättetjock, ligger inne och sover och äter. Kan ju vara just det faktum att hon inte är ute och springer som gör att hon blivit tjock plus vinterpälsen, men det verkar ändå misstänkt.. Jaa, hur som skulle det nog bli otroligt söta kattbäbisar, luddiga små vita bollar :)

Nä, sängen kallar.. Får se när Affe börjar böka..



Det är viktigt att sköta om sina tänder oc...

img_0543 (MMS)

Det är viktigt att sköta om sina tänder och börja i god tid :)


Gött

Jag blev godkänd på min examination idag, den största i denna kursen!! Om ni bara visste ur skönt det känns.. Det har varit en stor sten i min mage som släppte idag efter responsen från fröken Lisa. Dessutom var det inte mycket hon hade att påpeka, vilket kändes ännu bättre. Jag är nog trots allt ganska duktig... Jag har tvivlat på mig själv i denna kurs, funderat på om jag ska fortsätta överhuvudtaget och velat fram och tillbaka. Mycket beror nog på de två små här hemma som tar mycket tid och energi, vilket gör att jag inte hinner läsa så mycket som önskar. Idag fick jag dock ett kvitto på att det trots allt fungerar och att jag gör det bra. Sen har jag en underbar sambo och en fantastisk familj som ställer upp när jag behöver plugga, det älskar jag dom för. Det och mycket mer...

Nu tror jag minsann att Alfreds tänder kommit upp ordentligt. Han somnade utan protest och gråt idag och sover så gott ännu så länge, så det känns hoppfullt. Dessutom fick han en 1/2 dl majsvälling i ersättningen ikväll, det borde mätta lite bättre. Igår och ett par dagar innan i veckan har han ätit  gröt klockan 6, 210 ml när han ska sova, ändå vaknat vid 11 för att äta lite till, kanske 150 ml. Sedan vaknar han ändå på natten för att äta en skvätt och sen bajsa och sova till 8. Och då ska ni veta att maten är det sista vi tar till och vi försöker med bara en liten skvätt för smakens skull, men det räcker inte. Han är hungrig!! Och på bvc sa de för ett tag sen att om barnet är närmare halvåret och slutar att amma så kan man börja med majs- eller risvälling istället för ersättning. Majsvällingen innehåller inte gluten och majs äter han som puré så vi bestämde oss för att testa. Hoppas inte han får ont i magen bara..

Förövrigt är han så gullig nu när tänderna kommit. Han gör så konstiga och roliga grimaser för det är ju nåt i munnen som inte vart där innan. De är liksom i vägen.

Imorn ska vi till bvc på föräldragrupp. Egentligen har jag allt i ganska färskt minne men Sigge tycker det är så kul där. Det finns massor med leksaker och en rutschkana.. Han är så nöjd när vi går dit så jag gör det lite för hans skull och dessutom är det så kul att träffa de andra bäbisarna. De växer och lär sig en massa från gång till gång. Och självklart är det urkul att träffa mammorna också :)

Näpp, lite kaffe och sen sängen med min nya bok. Har äntligen fått tillbaka min läslust. Har saknat den!



Flint

Såhär kommer jag se ut snart. Det ramlar stora tussar från mitt huvud och gör det inte det så drar Alfred av det. Undra om det hjälper med Regaine?


Riskorn

Två små, små riskorn har tittat fram i Alfreds underkäke :) Och det har inte varit smärtfritt.. Han tuggar på ALLT, sin kudde, leksaker, fingrar, skeden, nappen, mig, Marcus, tvättlapparna, ja allt. Så det kliar nog och gör lite ont för när jag ska dit och pilla och känna så kan han bli lite ledsen. Hoppas bara att det kommer upp snart så han slipper ha ont, han som precis börjat sova bra och är go och glad igen, vi vill inte ha en ledsen Alfie.

Nya bilen är på plats. Helt underbart är det! Känns dock som om man kör ett slagskepp, den är så stor! Ja var inne i stan igår och skulle handla lite. Försökte fickparkera.. Åkte därifrån till slut för jag redde inte ut det. Haha, så det blir till att öva nu ett tag framöver.

Tror ni att Mona Sahlin kommer vara saknad? Inte av mig..

Kort inlägg idag, nu ska jag fortsätta kolla Inter-Milan.

Nattnatt

Ingenting

Jag har nog egentligen inget intressant att skriva, nåt som intresserar den lilla skara läsare. Men tänkte ge er ett livstecken ändå. Marcus är och tränar fotboll, barnen sover, jag är nysprungen och nyduschad, dricker kaffe och äter skorpor med smör och marmelad. Riktigt mysig måndagkväll! Det händer liksom inte så mycket jag kan skriva om och jag har inte ork att analysa nåt för analyserar gör jag i varenda arbete jag lämnar in till skolan. Det får räcka såhär.

Livet är rätt skönt nu i alla fall och det känns bra. Att Alfred har börjat sova bättre gör att allt annat flyter på så mycket bättre. Han sover inte riktigt hela nätter igen, men han vaknar bara en gång för att äta och därmellan märks han inte så mycket. Sigge är också nöjd och glad. Idag tog vi ett beslut angående hans förskoleplacering. Han kommer inte att få någon plats där vi önskat nu i januari. Så jag ringde till expeditionen och sa att de kan ändra hans inskolningdatum till augusti, då Alfred ska börja. Dock får man bara lov att gör en ändring i sin ansökan, men då "krävde" jag att detta inte ska räknas som en ändring så jag gör dem en tjänst. Det är nämligen fullkomligt kaos när det gäller kommunala förskoleplatser i Falkenberg och de har så galet mycket att göra. Föräldrar ringer, media ringer, osv. Hon sa att det nog skulle gå att ordna så nu få de allt lova detta.. Vi ska ringa dem i vår igen och se till att bröderna kommer på samma dagis, jag tänker INTE skola in två barn samtidigt på två olika dagis. Nää, där hoppas jag att de är resonliga. De står dock i kö på Montessori också, så vi får se vart de hamnar.

Ni missar väl inte Så mycket bättre på lördagar? I särklass ett av de bästa program jag sett på länge. Nästan att På spåret får konkurens. Jag önskar att Petter vore min vän. Han är så skön, streetsmart, lugn, snygga kläder, ja jag gillar honom. Vi skulle ha mycket att prata om.

Nog blajjat, är lite trött så jag ser inte vad jag skriver...

Caio

Mat är gött hälsar lillebror!

img_0500 (MMS)

Mat är gött hälsar lillebror!


En sån är

Det blev en sån är, exakt med färg oc allt. Om jag är nöjd? Jaa, men återigen, sattan vad mycket pengar det är.. Och då har vi ändå fått ett bra pris.



Återkommer med mer info!

Onsdagkväll i min ensamhet

Är ensam hemma ikväll, Marcus tränar fotboll. Jag måste säga att det är gött att vara lite själv ibland. Blir ju rätt mycket på dagarna...

Kikar på Berg flyttar in, hon är så skön alltså! Gillar hennes stil och humor. Hon är hemma hos Robert Gustavsson idag, ska bli lite kul att se.

Har verkligen inget klokt att skriva idag. Barnen har vart hos mormor och morfar hela dagen så jag har vart på bibblis och skrivit klart mitt arbete. Det ni, det är klart! Kanske inte klart för bedömning, det ska få vila lite sen ska jag återgå och se om det håller för inskick. Mormor och morfar fick underbar hjälp av Fanny och Evelina idag, tack snälla ni!! Sigge fullkomligt avgudar sina kusiner, till och med morfar får lite konkurens där :)

Den riktiga bäbisen Alfred har hittat hem igen, äntligen!! Han sover inte riktigt hela nätter ännu, men det kan jag ta så länge han inte vaknar flera gånger varje natt och vägrar att sova eller inte sover ett dugg på dagen. Nu somnar han halv 8-8 varje kväll, sover till 3-4, äter, somnar om och sover till 7-8. Det är får ett G. Han äter lite gröt och pureer också, det kanske gör att han blir mättare och nöjdare. Vi var på bvc igår och mätte och vägde, han hade bara gått upp 200 gram på 3,5 vecka, men växt 1,5 cm så hon var inte så orolig. Inte jag heller, det har hänt så mycket i Alfreds liv det sista så han har inte haft ro att äta :)

Men jag är ju verkligen föööör tråkig.. Har jag inget annat att skriva om än mina barn? Lovade mig själv en gång att inte bli sån. Fast det är klart, det är ju det bästa och finaste vi har och hela mitt liv krestar kring dem så då får jag skriva om dem. De är underbara små varelser och jag är så otroligt tacksam för att vi har fått dem! Jag kan tappa tålamodet på Sigge ibland och bli trött på Alfred när han bara gnäller, men det glöms ganska fort av när man får ett leende eller en kram, de går rakt in i hjärtat.

Ska gå och lägga mig snart, vi har två jätteförkylda killar så man vet aldrig hur natten blir.



RSS 2.0