Dags nu..

..att avslöja den stora hemlisen vi haft här hemma rätt länge. Sigge ska bli storebror! Japp så är det och det ska bli fruktansvärt roligt. Det kommer att bli tätt mellan syskonen, den nya bäbisen, aka Bob är beräknad till 26 juni alltså två dagar efter att Sigge är född. Bra tajming? Ja jag vet.. Men hoppas verkligen inte de får samma födelsedag.

Vi har vetat om det här sedan slutet på oktober så för oss är det inget nytt, men det har å andra sidan tagit lite tid att smälta att vi ska ha barn igen. Det kom som en chock för det var inte något som vi planerat och chocken lade sig inte förrän vi fick se det lilla livet på ultraljud för 2 veckor sedan. Liten, liten var den men oj så livlig. Shit tänkte jag, en likadan som Sigge.... Fast det skulle ju bara vara bra, då kan de leka av sig med varandra utan att slita ut mor och far.

Men oj vad ett barn till innebär nya saker och lösningar rent praktiskt. För oss innebär det ny bil och en nödlösning i huset då vi vill sova på samma våning som barnen sedan när de har egna rum. Och en ny vagn, bilstolar, sängar.. Vi blir inte rika på att skaffa barn nej...

Har inte en aning om vad det blir den här gången heller. Med Sigge hade jag noll känsla för om det var en kille eller tjej. Likadant nu, dock mår jag lite annorlunda och gråter heeela tiden. Idag till exempel, grät jag till Järvsöfaks sista lopp och när Arns häst dör i andra filmen. Kanske en tjej tänker jag. Då säger Marcus att jag lipade hela tiden med Sigge också, men det minns jag inte. Det spelar ingen roll vad det blir, en kille vore jättekul för tänk själv att ha två jämnåriga pojkar, se dem växa upp tillsammans. Men en tjej vore också kanonkul, kul att testa på det med liksom. Samt att få köpa rosa kläder och små klänningar;) Det har väl alla drömt om nån gång.

Nu sover Sigge och egentligen skulle jag passa på också då han inte sover på nätterna alltid och jag är lite tröttare än genomsnittet. Men jag är ensam hemma, Marcus spelar inomhuscup och då är det rätt gött att gå här och skrota.

Så här stor är Bob nu



Det är inte Bob på bilden dock. Har inte orkat lägga över bilderna på Bob till datorn ännu.

dan före dan före dan..

.. och vi är trötta här i residenset. Anledningen är att sonen inte ville sova i natt. Det har hänt förr att han kan ligga vaken en stund, men brukar ofta somna om. Men inte i natt. Han vaknade klockan 23 och var vaken till... ja tills Marcus skulle upp typ. Han kunde inte komma till ro på någon sätt, men han var inte ledsen som tur är. Snarare tvärtom, jätteglad och låg och prata, skratta och gjorde alla nya ljud han kunde komma på. Jag har dock världens bästa man, jag fick sova på soffan så tog han hand om Sigge trots att han skulle upp och jobba. Det älskar jag honom för! Han kan somna fastän Sigge ligger och ropar, det kan inte jag.. Så nu vill jag ha iordning övervåningen så att grabben kan få ett eget rum. Sedan ska jag inte klaga, för vi kanske har haft totlat 10 vakennäter med honom sen han föddes för ett halvår sen.

Tack Emelie för orkideetipset! Ska åka upp till Coop omedelbart och kolla in de.

Dags att byta blöja på the kid...



God jul alla!!


Orkideer

Jag har en ny last, och det är orkideer. Kan inte få nog av dem, de är så otroligt vackra! Sedan att jag har lyckats få tre, märk väl TRE stycken, att blomma om bidrar lite till min last. Pratar med dessa blommor flera gånger om dagen. Tur att inte SIgge förstår vad jag gör för då hade han flyttat. Direkt.


Tång, riktig tång..

Ja Maggan, riktig tång är huset isolerat med. Torkad riktig tång, eller släke/sleke som de säger på Gotland. Otroligt kul är det iaf. Och dammigt. Hänt nåt där uppe har det inte gjort heller, vi har koncenterat oss på nerevåningen så länge. Och den är klar nu :) Underbart.

Sämst i världen på att uppdatera bloggen, det måste vara jag som tar hem den kategorin. Ska försöka skärpa mig!

Över jul ska vi till Svenljunga, ska bli gött och vara "hemma" och bli ompysslad. Trots att jag är 31 och inte bott i Svenljunga på 10 år så är det ändå hemma. Kommer nog alltid vara.

Sigge sover ute i iskylan, men han trivs och har det gött. Till och med Falkenberg har fått snö, tro det eller ej. Hoppas bara att den ligger kvar över jul också.

Orkar inte skriva mer, men återkommer snart. Då med mer spännande information.

För kass

Jag är verkligen för dålig på att skriva i den här bloggen. Sen kan det bero på att jag skriver en massa på uppgiften till specialpedagogen. Då orkar man ju inte skriva blogg också, för så roligt är det inte att hänga vid datorn.

Vi har tillräckligt att göra här hemma ändå. Min underbara pappa har varit här och målat om i hallen, det blev så fint! Fast vi ska göra en del själva innan det är helt klart. Så när det är fixat är allt klart här nere. Uppe behöver vi inte prata om.. Detta uråldriga hus är isolerat med... TÅNG! Så när Marcus rev upp golvet uppe för att regla nytt var det tång under. Underbart charmigt, men dammigt.. Och kissvänligt för Tiff och Majs. Som tur är ska Marcus vara hemma 2 dagar nu så då kanske det kan bli färdigt där uppe.

Har nog inte mycket mer att berätta idag. Sigge ligger ute och sover i kylan, men jag ställde honom i solen så han fryser nog inte. Han är en solstråle för tillfället även om han både vart sjuk och fått spruta. Spruta som han förövrigt blev skitdålig av. Över 39 i feber på kvällen, men lika glad och solig ändå. Underbara barn!

Nope, dags att fixa lite fika, Lena och Arvid kommer snart.

RSS 2.0