lördag morgon kl 08.24 *PIP*

Sigge har nåt konstigt för sig just nu. Han somnar som en stock på kvällen vid halv 9 och vaknar sedan okristerligt tidigt.. Eller det är det kanske inte, men halv 7-7 är lite för tidigt för mig nu på hösten, det är ju inte ens ljust ute. I alla fall, då ligger han i sin säng å pratar, tjoar och skrattar i 30 minuter (så man kan inte sova pga det) och sen vill han gå upp för att äta mat tror jag. Men näää, han smakar lite på flarran sen är det  bra, då ska han leka naken på golvet. Men det är väl oxå okej, men han ska bara leka i 10 minuter max, sen ska han sova igen.. Förklara detta för mig: varför vakna och vilja ha mat men är inte hungrig och sedan bara sov igen?? Och det är ingen powernap han tar nu vid 8. Nej, han sover till halv 11-11. Då kunde han la sovit till 9 utan att vakna och äta ordentligt då. De är fööör roliga våra barn :)

Idag ska familjen inte göra ett dugg och det ska bli så skönt! Det mest företagsamma vi ska ta oss för är att åka och köpa en gåstol till Bus på Babyproffsen. Han behöver aktiveras! Annas blir det mysbyxor, kaffe, lite data, lite tv hela dagen.

Jag längar till den 4 nov. Min killes nya film kommer då, eller filmer. Nää, inte Marcus, min andra kille Frank Wagner, ni vet han i Johan Falk. Underbara människa.. Å snygg... På tal om Johan Falk, undra vad han, den riktiga Johan Falk, gör nu för tiden? ;)





PUSS

Skämmes ta mig fan

Jaa jag skäms... Fy vad kass jag är påatt skriva i den här bloggen. Vet inte vad jag ska dra för ursäkt.. Det finns ingen, jag har bara varit slö helt enklet. Lite att skylla på är att uppgiften till specialpedagogen precis lämnats in och den andra att Sigga hart vart ett monsterbarn i några veckor. Nu är den preioden över och vi har fått tillbaka vårt vanliga barn, TACK GUD!! Han var så trist ett tag att jag funderade på om man kunde lämna tillbaka honom på nåt sätt. Han ville inte äta, inte ligga i vagnen och framför allt inte ligga på golvet och leka som han älskar annars. Detta pågick i ca 3 veckor men nu är det över. Dock har gnället resulterat i en mängd roliga saker. Till exempel vänder han sig nu av bara farten, äter massa gröt och puré, greppar leksaker som om han aldrig gjort annat, ålar sig framåt och snurrar runt på filten. Så jag kanske kan säga att det där gnället vart värt resultatet :) Men det kommer jag inte säga i nästa gnällperiod!

Annars har allt flutit på av bara farten. I måndags köpte jag en dyyyyr födelsedagspresent till mig själv, en systemkamera, Nikon D3000, OM jag är nöjd? Jaaaaaaa, när jag har lärt mig att använda den kommer jag nog vara det, ännu är det lite svårt. Även om jag gick fotoinriktning på media på gymnasiet så fanns det inga digitala kameror på. Då använde vi oss av film, framkallningsvätskor, kontaktkopior, luppar, jaa herre, sånt finns väl inte längre... Men jag ska nog lära mig. Tyvärr kan jag inte lägga upp några bilder för jag har inte lagt in dem på datorn ännu, men det kommer.

Idag är det fredag och helgen blir lugn. Första helgen på länge som vi båda är hemma hela helgen, det ska bli helt underbart! Svenljunga får klara sig utan oss ihelgen.

Rättelse..

Förlåt mig men vår son är bara 16 veckor.. Håller tydligen inte riktigt koll på veckorna när man går hemma å lallar :)

Oktober 14 2009

Får se hur långt jag hinner skriva, kanske vaknar sonen snart. Han ligger ute i minusgraderna och sover som en stock. Att han sover så hårt och gott kan bero på blöjan han fyllde innan han somna. Vår son har nämligen en benägenhet att bara bajsa var 3-4 dag så när han väl gör det så är den en befrielse för honom. Trodde aldrig innan jag fick barn att jag skulle intressera mig för barnbajs, men jag har fallit dit. Säger inte att det tyvärr är så, för jag ser på Sigge hur han kan lida och få ont i magen om det inte kommer ut, därför är det intressant med bajs.

Bus har börjat äta gröt allt oftare och han fullkommligt älskar det. Det spelar egentligen ingen roll om det är gröt, morotspuré eller fruktpuré, han älskar helt enkelt mat! Som mamma och pappa.. och mormor och morfar, och farfar.. Så han har ju att brås på det är ett som är säkert.. Vissa säger att det är lite tidigt för honom med att börja med mat, men han vill ju ha och äter massor plus att hans magen faktiskt har blivit mindre hård och han kräks mindre, då ska han väl få äta?? Han är lite senar med andra saker, till exempel att vända sig. Han har inget som helst intresse för att vända sig till mage från rygg. Från magen har han kunnat i över en månad, men andra håller skiter han i. Däremot har vi börjat sitträna och det tror jag inte dröjer så länge.. Finmotoriken är inte SIgges grej, han kör på grovmotoriken och det stora istället. That´s my man! Tror Sigge kommer kunna gå när han är yngre än ett år, men prata när han är 3 år typ..:)

Idag ska vi till Helvetshuset aka Gekås. Sigge gillar det inte, men det gör hans mamma och pappa. Ska bara handla lite målarfärg och penslar, nappar, leksaker, inga stora summor blir det ;) Det vet alla som har barn att det är svårt att lämna Ullared utan en större summa minus på kontot.. Men jag ska försöka, lovar och svär.

Tillväxtperioden som Sigge befinner sig i är för övrigt inte över. Han är så gnällig och vill för sitt liv inte vara ensam på filten eller vagnen. Tur är att den enligt boken (min bibel "Växa och upptäcka världen") börjar närma sig slutet. Han har dessutom lärt sig mycket nya saker under tiden. Han greppar saker jättebra, för dem till munnen, vänder sig till sidan men inte längre, ändra pratet, mycket gälla ljud är det nu. Jaa, det händer grejer här på Sanddynevägen! Sigge är förresten 17 veckor idag, grattis och vi bocka och bugar!!

Jag vill också tacka Axel Adler för det "lilla" tillskottet i min kassa :) Jag har nämligen fått ett stipendium á 10 000 kr :) Tack tack

Nä, han vaknar inte, så jag surfar vidare..






´cause i´m leaving on a jetplane :)

Sigge ska ut och flyga. Inte ensam utan tillsammans med sin mamma, pappa, mormor, morfar och båda morbröderna. Alltså hela "orginal" familjen Lundgren ska åka på semester, ska bli otroligt roligt! Vi åker till Thailand den 18 februari och stannar där i 2 veckor. Sigge längtar som 17 säger han, men han vill ha en simdräkt så inte han bränner sig. Ni vet, han är ju lite rödhårig (fast sött rödhårig). Det är så att min pappa fyller 65 och Mattias fyller 40, det är därför som vi ska åka. Martin ska med men inte hans familj, det är ju synd, men vi kommer ha skoj ändå :)

I helgen åker jag och Sigge till Svenljunga. Marcus ska ut med jobbet och då vill inte vi sitta hemma själva. Sigge är nämligen på sitt värsta humör just nu.. Tillväxtperiod kallas det visst. Så fort jag går 2 meter från honom så tror han att jag ska försvinna och börjar ropa. Så här håller det på, förutom när han sover, vilket han gör lite oroligt. Härom natten var jag uppe 15 gånger och gav honom nappen. Då var mamman trött under dagen... Annars är han rätt go, bara man håller sig precis kloss mot honom ;)

I övrigt är det lugnt just nu. Håller på och tragglar med min uppgift som ska vara klar om 2 veckor. Och klar kommer den att bli. Mampap kommer vara här i Falkenberg söndag till onsdag nästa vecka och då skulle Sigge få vara hos mormor över dan så jag kan bli klar. Det uppskattar vi!!

Nu tycker jag lillprins Bus ska vakna så han kan äta så vi kommer iväg!


Myslördag

..har inte tid att skriva, för vi har mys i familjen Öberg/Lundgren.

men vi återkommer i veckan, när vi myst färdigt..


RSS 2.0