Lirar lite me pappi

img_0332 (MMS)

Lirar lite me pappi


Tack

Tack för era kloka råd!! Inte för att vi bestämt oss ännu, men det ger lite olika perspektiv på det :) Sigge skulle nog gilla att vara på dagis, men frågan är om mamma gör det ;) Och som karin skriver, det är så kort tid de är små och då borde man passa på att hänga med dem... Ja vi velar för fullt!

Helt ärligt tror jag just nu att det skulle vara enklar att ha tvillingar än en SIgge och en nyfödd Alfred.. Förra veckan beta Sigge Alfie i armen och idag fick han sig ett rivmärke i huvudet, kan liksom inte lämna Sigge utan uppsikt en sekund. Men jag kan inte klaga och gör det inte heller, för vi har satt oss i situationen själva :) Och skulle inte vilja ha den ogjord för ALLT i världen.

<3

Ovanligt

Jag sitter i ett helt tyst hus. Det är ovanligt vill jag lova. Alfred ligger ute i vagnen och sover, MArcus och Sigge vilar middag och här sitter jag. Så underbart... Helt tyst och lugnt, inget gap och skrik. Såna här stunder värdesätter man lite mer nu än förr :)

Natten har vart okej, Alfie ville äta halv fyra och halv sju. Dock har han vaknat och velat ha nappen två gånger därmellan, men det får man ta, han somna ju om direkt :) Sigge har nån vana at vakna klockan TIDIGT nu igen. eller vid sex-sju, det är väl tidigt? Som tur är så är det Marcus jobb, jag menar jag går ju upp flera gånger på natten, han får ju sova i ett streck åtminstone ;) Men idag låter jag Marcus sova middag, det är han värd! Jag fick 1,5 timma igår så idag är det hans tur.

Jag håller på att skriva en arbetsansökan. Herre, det var längesen jag gjorde det sist.. Men det börjar bli dags att söka lite jobb nu, hade ju tänkt att börja jobba i januari. Detta jag söker nu är visserligen från augusti och chansen att jag får det är overklig, men rektorn tyckte jag skulle skicka in det ändå "för framtida händelser" som hon uttryckte det. Det klassar jag som positivt. I övrigt är vårt dilemma nu om vi ska låta Sigge börja på dagis 15 timmar i veckan eller inte. Han är en aktiv och social kille som behöver komma ut och det är inte säkert att det blir så mycket aktivitet här hemma i höst. På bvc tyckte de att vi skulle låta honom börja, testa åtminstone, men jag vet inte..Han är ju en liten plutt som inte ens kan äta själv :) Vad tycker ni? Snäll kom med förslag!!

Nä ett litet röj innan alla vaknar och det är full rulle igen. Imorn kommer Mariaoch Smulan med barn, ska bli otroligt kul!!!



Mina grabbar :)

Äntligen

Nu har jag fått tid och ork till att göra en liten uppdatering. Det är verkligen full rulle här.. Herregud.. Visst hade jag väntat mig att det skulle blir mycket att göra och en stor förändring, men inte på detta viset. Förändringen är inte så farlig tycker inte jag och Marcus, men Sigge tycker det är jobbigt. Jag trodde i min enfald att han skulle vara för liten för att bry sig så mycket, men så var det inte. Han har blivit en liten bäbis igen och har kommit på att ju mer han skriker desto mer uppmärksamhet får han, precis som Alfred. Skriker han så tar vi upp honom, då gör Sigge likadant.. Så vi har två spädisar här hemma nu, en på 6 kg och en på 12 kg :) Men förhoppningsvis kommer det att vända så småningom. Marcus, min bästa, har sagt att han stannar hemma tills allt har ordnat upp sig. Vi börjar väl få någon sorts styr på dagarna, men det är en bit kvar.. Tips och råd på hur man tar hand om en 1-årig storebror tas gärna emot ;) Annars har vi varsitt barn att ta hand om på dagarna, jag har även ett på nätterna då Alfie gärna äter vid 3 och nångång framåt morgon vid 5-6. Så det blir inte mycket tid över till annat det vill jag lova, men vi har det ganska trevligt här hemma, bara jag får sova nån timme på dagen, då blir jag ett bra mycket trevligare sällskap ;)

Om jag skulle ta och redogöra lite för Alfreds nedkomst också, för er som är intresserade. Får se om det går lika fort att skriva som det gjorde i verkligheten, för det gick sjukt snabbt! Hade alla förlossningar vart såna hade jag kunna föda många barn, bara jag slapp ta hand om dem ;) Så här var det :

8.00 Vaknar på morgonen och känner första värken. Inte ont, bara att de börjar komma. Går upp och äter frukost.

9.30 Ringer till förlossningen och kollar läget. Jag vill inte åka in för sent om man skulle för ont, det är så jobbigt att åka bil då. Det är trots allt 3,5 mil till Halmstad. Allt var lugnt där så hon tyckte jag skulle gå och duscha och känna om värkarna avtar. Dock hade jag inte ont ännu och hade ungefär 10 minuter mellan varje värk. Det gick inte över med duschen, så Marcus åkte och lämnade Sigge hos mormor och morfar.

11.20 åkte vi från Falkenberg. Fortfarande inte ont och 8-10 minuter mellan varje värk. Smärta på en skala 1-10: 3.

12.00 Inne på förlossningen och de kolla CTG. Då försvinner alla värkar, inte en värk på 20 min. Satan tänkte jag, nu får vi åka hem. Men de ville att vi skulle gå en sväng, äta lite och så och sen komma tillbaka, hon ville bara undersöka mig först. Då var jag öppen 8 cm, så vi fick inte gå nånstans och skrivs in på förlossningen kl 13.15.

14.15 Fortfarande inte särskilt ont, på skalan: 4. Inte så tätt mellan värkarna heller. Jag står upp, pratar och äter mackor och dricker nyponsoppa. Personalen är helt förundrad över hur jag kan :) Byte av personal och den nya barnmorskan vill undersöka mig igen, då är jag helt öppen.

14.30 Bm tar hål på fosterhinnorna. Då började det göra ont och jag använde lustgasen för första gången.

14.40 Krytsvärkar. Galet ont gör det, men det blir bara två stycken för...

14.48 ... så kommer Alfred! 5000 g och 55 cm lång, med navelsträngen runt hela kroppen, men den sötaste bäbisen i världen, ja, Sigge också så klart :)

Japp, så sådär var det. Lätt som en plätt och det menar jag också. Visserligen har jag ju haft ont i tre månader innan, så jag förtjänade väl det här.

Nu så här efter fem veckor funkar allt rätt bra med Alfred. Han är en snäll kille mest hela tiden. Förra veckan hade han lite svårt att sova på dagen, men så är det när det 4-5 veckor. Nu är allt bra igen och han sover som en stock i vaggan eller vagnen. Dock erkänner jag, jag är ingen spädbarnsmänniska. Självklart älskar jag mina barn och tycker att det är lite mysigt när de är små, men jag tycker det är lite jobbigt att man är så låst när de är små. Men så som de växer så är det inte så länge de är så små, så man får ta tillvara tiden som är.. Alfie väger vid 5 veckors ålder 6480 g och är 59,5 cm lång. Han ammas mestadels, men vi erbjuder honom ersättning på dagen då han fått det sedan han var fyra timmar gammal. Han är en stor pojk som behöver mycket mat!

En liten uppdatering om hur vi har det, ska nog få tid att skriva mer så småningom..



Mina underbara pojkar <3


Skrattar gör jag mer och mer och växer så ...

img_0278 (MMS)

Skrattar gör jag mer och mer och växer så det knakar hälsar Alfred. Lovar att uppdatera bloggen snart!


RSS 2.0