En av mina andra presenter. Ska bli intres...

img_0471 (MMS)

En av mina andra presenter. Ska bli intressant att läsa, undra hur mycket han har fått ligga?


Plugg

Nu får det räcka med pluggande för idag, orkar inte mer. Mitt huvud är fullt med kartläggningar, åtgärdsprogram, observationer, analyser och referenser. Men skoj är det! Jag har lärt mig massor denna kursen, både om specialpedagogik och om mig själv. Det är det som är det roliga, att jag har lärt mig så otroligt mycket under denna utbildning. Jag trodde att jag var en kompetent och lyhörd lärare som var bra på att se eleverna behov. Men efter snart tre kurser på specialpedagogutbildningen så har jag insett att jag var nog bra på det, men jag kan bli så mycket bättre. Och har blivit så mycket bättre. Och ska bli ännu bättre ;) Någonstans börjar jag nu förstå vad det är för skillnad på lärare och specialpedagoger, innan var jag rätt säker på att vilken pedagog som helst (läs: jag) skulle kunna jobba som specialpedagog, men neeej så är det inte. Specialpedagoger har ett mycket mer open mind och en förmåga att se saker ur olika vinklar, samt en teoretisk förankring. Nu orkar jag inte utveckla det mer, men jag tror jag kommer älska att arbeta som specialpedagog. Om jag bara får nåt jobb.. Jag har ju inte ens ett vanligt jobb..

Tror det blir marsch in i sängen nu. Jag får ju för f*n aldrig sova. Vet inte vad som flugit i Alfred. Han har vart i en utvecklingsperiod i två månader nu. Han som sov hela nätter från dag 1 tills han var två månader har de senaste månaderna vaknat flera gånger varje natt för att äta, böka eller vilja ligga hos mamma eller pappa. Det sista gör mig dock inte så mycket, men det jobbiga är att behöva vara vaken varje natt. Det glömde jag säga till Marcus, att jag önskade mig obegränsad natt- och morgonsömn en dag i födelsedagspresent. Jag fyllde i går, men kanske kan få det i efterskott? Nu får jag ju allt som oftast sova i gästis, men jag vill sova läääänge nån gång.

Nä, han är lite bråkig nu lillebror. På dagarna är han inte särskilt glad heller. Han sover hyfsat på dagen, men under sina vakna stunder kan han vara riktigt arg och inte så nöjd med tillvaron. Han har ju vänt på sig ett tag nu, dock är han fortfarande för klen i nacken, så han orkar bara ligga på magen max 10 minuter. Och ALLT ska vara i munnen, händer, mammas händer, leksaker, men inte nappen. Nope, bara när han sover kanske den duger och då bara när han sover på dagen. På kvällen somnar han i stort sett alltid utan nappen. Jag blir inte klok på lillebror! Tur han är söt och att jag har Marcus som hjälps åt med mig :)

På lördag är det stora biltittardagen. Vi ska åka till Halmstad och kolla, men det lutar åt en Volvo v70. Dels för att det är en bra bil, man vet vad man får. Annars var vi inne på Passaten, men det finns så otroligt få häromkring, så då får man liksom ta vad man får eller vänta länge på att något ska dyka upp, vi kan inte det... Volvo finns hur många som helst och man kan välja lite vad man vill ha för finesser i och med det. Sedan tycker jag att det är en riktigt fin bil, men fy sattan vad mycket pengar det är! 180-200 000 får vi nog betala..

Gonatt

Ska aldrig mer klaga på min man :) svart d...

img_0460 (MMS)

Ska aldrig mer klaga på min man :) svart diamant är stenen, låter lite småsexigt ;)


Snö?

Kul med snö den 21 oktober. Jag kan nog räkna på fingrar de åren som det snöat innan min födelsedag, den 27 oktober. Nu MÅSTE vi iväg och köpa vinterkläder till Sigge. Jacka har jag redan hittat, men overall är det värre med, tror jag åker till Ullared. Det är inte så noga för honom i år då han inte ska vara på förskolan anser jag. Skor har han och vantar och allt, så sen ska han nog klara sig.

I går var det den värsta dagen hittills att vara hemma med båda två. Sigge gnällde hela dagen och bara han snubblade så blev han ledsen och så höll det på. Alfred åt och skrek hela dagen och sov några halvtimmar då och då. Han vägrade att amma, dagen innan ammade jag honom hela dagen utan problem, men igår så var det totalstopp! Han åt bara flarramat och sov ett par halvtimmar då och då. Jag skulle tro att han växer.. Sen funderar jag på en sak, kan dessa små ha växtvärk? Jag minns själv när jag hade det som ung och med tanke på att dessa små växer så galet snabbt så är det kanske inte nån omöjlighet? Det där med amningen förresten, vill han inte mer så ska jag inte tvinga honom, på ett sätt skulle det tom kännas enklare om han bara åt flarra, för att vi har ju fullt upp här hemma.Men sen tänker jag, amning är ju det bästa för dem, och om han så bara vill ha på morgon och förmiddag så är det väl bättre än inget. Så vi får väl se vad han bestämmer sig för. Just nu ligger han ute i vagnen och sover så gött. Han har lyckats få av sig en vanten, men det får vara, jag vill inte väcka den björn som sover ;) Det som jag tycker är jobbigast med såna dagar är mig själv... Jag blir en sån tjat- och gnällmorsa som jag inte vill vara. "Sigge, gör inte så, klättra inte där, ajaj, neeeej..." Och så höjer jag rösten.. Nää vill inte vara sån, så när Marcus kom hem fick jag avreagerat mig och sen sov jag i gästrummet inatt, då blir allt mycket bättre. Som Emelie säger, pigg och utvilad mamma = glada barn :)

Om en stund kommer Emelie och Douglas! Ska bli mys, vi har inte träffat dem på hur länge som helst! Hoppas bara att Sigge är på bra humör och kan tänka sig att låna ut sina leksaker.. Det är inte alltid han vill det serrni, och han blir dessutom arg om någon tar dem ändå :) Men det ska nog gå bra!


Denna jacka blir det nog till Sigge i vinter. Det är en softshell, tror det passar honom, han måste ju kunna röra sig och de är lite tunnar fast varma ändå. Och han har ju en turkos/vit POPmössa som passar till :) Alfie har dessutom en turkos overall, så det blir la fint ihop.

4 gravid/sambokilon borta, men många kvar ännu.. Men det går åt rätt håll!


Mys i soffan mellan allt gnäll :)

img_0451 (MMS)

Mys i soffan mellan allt gnäll :)


Glömde

Vad tycker ni vi ska ha för bil? Volvo v70? Passat? Diesel? Kom med förslag, men den måste bara en stor kombi, golf, a4, skoda, mm går bort.


Märkligt

Sover inte barnen så gnäller man för det och sover de för mycket så är inte det heller bra.. Sigge har sovit i två timmar nu och Alfred i 3,5 och ändå har jag inte fått nånting gjort. Bara gått här och lallat. Jo satt i linserna, plockat undan maten, ringt försäkringsbolaget, ringt bilverkstan, ringa mamma och Marcus, så lite har jag väl gjort. Men det är inte konstigt att Alfred sover, han sov inte i natt. Han var vaken flera gånger för att klockan 3 sätta igång rejält. Klockan 4 gav jag upp och Marcus tog över. Klockan 5 la han honom jämte sig och han (båda ;)) somnade på stört. Alltså är det inte mat han vill ha, det är ju närhet. Och det tycker jag allt att han kan få. Dock är jag lite rädd att detta också ska bli en vana, vill inte ha honom sovande hos oss alltid. Vad tror ni, blir det en vana?

Nu är vi nog på väg att byta bil :) Golfen är för liten helt enkelt. Med två barnstolar i så kan det knappt få plats två vuxna och då vi har släkten i Skåne och Svenljunga så vill man ju kunna åka ganska bekvämt. Visserligen spelar det inte så stor roll just nu för vi åker ändå ingenstans för Sigge är så åksjuk. Han kräks bara vi åker ett par mil. Tyvärr finns det inte mycket att göra åt heller, jag pratade med bvc idag om det. Det finns armband och tabletter men han är för liten för det så de rekommenderade inte det. Han är för liten för att vända framåt ocks, annars kunde det ju vara ett alternativ, men icke. Så vi får stanna hemma tills vidare.

Nu tror jag kanske att någon av dem vaknar, låter som om det sprakar i monitorn så det är väl Alfred. det blåser storm ute så det har sprakat i den hela dagen visserligen..

Hej hej..


Allt är mycket roligare när jag själv kan ...

img_0431 (MMS)

Allt är mycket roligare när jag själv kan välja om jag ska leka på rygg eller mage hälsa Alfred.


torsdag 14/10/10

Idag har vi vart på föräldragrupp och jag tog med båda barnen dit. Det får bära eller brista tänkte jag och det bar.. Så jag är helnöjd. Vi har världns bästa bvc med en stor lekhall så Sigge är ju praktiskt taget i himlen när han är där. Jag frågade de andra om det störde dem att han var med men de tycker att han är så snäl och go så det var inga problem. Tur att vi har fått ett väluppfostrat barn ;) I övrigt pratade vi om mat idag, jag har det ju ganska färskt i minnet så det var la inget nytt, men det är alltid kul att träffa andra mammor och bäbisar. Det blir inte lika mycket nu som det blev med första barnet så vi får passa på. Båda pojkarna sover som stockar så det tröttar ut dem att ha skoj :)

I natt var det ett litet bakslag med Alfreds sovande. Han vaknade vid två och var skitarg och lugnade inte ner sig så Marcus fck ta över honom till sig. Han somnade om efter lite bråk och sov till sju, halv åtta nånting. Så vi kan ju konstatera att han inte är hungrig på nätterna när han vaknar iaf. Det är bara en ful ovana och det ska vi vänja oss av med.

Imorn åker jag och pojkarna till Borås och hälsar på faster Agneta. Otroligt mysigt ska det bli. Vi ska även passa på att hälsa på min kusin som arbetar som butikschef på POP i Borås. Får se om jag kan klara av att inte handla nåt... Skulle inte tro det...

Min kamp att få bort gravid/sambokilona går bra! Snart tre kilo borta på två veckor, det är jag nöjd med. Ändå äter jag mycket och ofta, men rätt. Glass äter jag också och så länge jag får lov att äta min apelsinchoklad från SIA så klarar jag vad som helst ;)

Lite kaffe innan de vaknar sa jag försöka hinna med, sen får vi se vad som händer i eftermiddag. Skulle tro att Alfred vill fortsätta vända på sig och Sigge vill se på barnkanalen, leka med dockvagnen eller matservisen eller lysna på musik. Vilka dagar jag har egentligen.. Innan avskydde jag att vara mammaledig, men det blir bara mysigare och mysigare. Så jag tror inte att jag börjar jobba efter jul, jag stannar nog hemma hela våren :)

En dag

En dag vill jag har ett sånt här, men allra allra helst vill jag har ett sånt här, det längst upp till vänster fast i vitguld.. Men det kommer jag nog aldrig att få för de är så dyyyyyra...

Ser ni att jag lärt mig länka? Därför blev detta inlägg till från första början :) Tack för att ni lärde mig!

Kort som vanligt..

Hinner ju aldrig att skriva, så detta inlägg blir säkert kort. Jag har lyckats att få båda två att sova samtidigt och det är så skönt att få den här lilla stunden för sig själv. Äta lunch i lugn och ro, surfa lite, ta lite kaffe och andas :) För här är fullt upp och då menar jag verkligen fullt upp! Visserligen har jag två relativt snäll pojkar för tillfället. Sigge är otroligt nöjd med tillvaron och Alfred börjar bli det också. Han har lärt sig att vända på sig, antaglligen är det en rejäl utvecklingsperiod han befunnit sig i därav gnället. Vi har kört en variant på sova hela natten racet med honom i två nätter och det funkar klockis! Han vakna första natten och var skitarg och skulle ha mat, men han fick ligga kvar och gnälla i en halvtimma sen tog Marcus upp honom och la jämte sig, då lugna han ner sig och somnade om och sov till 7. I natt var han vaken en gång men det räckte med nappen och lite vyjss så somnade han igen. Nu ska jag vara helt ärlig, det är inte jag som skött nätterna, det är Marcus, jag har fått ligga i gästrummet :) Men han ville det för han sover mycket bättre än jag och tycker det är viktigt att jag får vara utvilad när jag är hemma med barnen. Och det älskar jag honom för, det och massa fler saker..

I måndags fick Alfie sin första spruta, men det har gått bra. Han har inte haft feber, men jag tror han har ont, för ibland kommer det såna skrik som när han har ont :( Han fick faktiskt en alvedon i morse och nu sover han så gott i vagnen. Han väger numer 8140 g och är 66 lång. Mer perfekt kan man inte följa sin kurva menade sköterskan så det är ju roligt att höra.

Måste ta tag i min examination också, känner att jag vill förtjäna det där stipendiet som jag fått ;) 15000 kr för att fylla i ett papper och läsa en utbildning som jag själv valt, det gillar jag! Åhh vad jag filar på vad vi ska göra för pengarna...

Snart är lugnet över, bäst att dricka lite kaffe också :)



Mina bästa!!

haha

Är ingen datahacker.. Vet inte hur man länkar till folk så utmaningen får bli så här :D

utmanad!



4 Tv-program:

Bolibompa, Sporten, Biggest loser Sverige, Ullared

4 saker jag gjort idag:
Värmt välling, bytt blöja, ammat, lagat mat

4 saker som jag längtar efter:
Sovmorgon, mitt stipendium, egentid med mannen, att studierna ska vara klara

4 saker på önskelistan:
Frisk familj, hund, semester, ett jobb

4 saker som jag avskyr:
Mytomaner, gnäll, heltäckningsmattor, övergrepp på barn

4 saker jag tycker om att göra:
Umgås med familj och vänner, sola, äta gott, bada.

4 saker jag ätit idag:
havregrynsgröt, banan, omelett, tomat

Vår frullekille :) maten smakar tydligen m...

img_0418 (MMS)

Vår frullekille :) maten smakar tydligen mycket bättre när man får sitta på vanliga stolen. I övrigt har vi en sovadag i residenset, Sigge tog sovmorgon och Alfred kör långrace nu vid lunch. Mamman klagar inte ;)


Tror minsann att Alfies gnällperiod är öve...

img_0407 (MMS)

Tror minsann att Alfies gnällperiod är över! I natt sov han som vanligt och han har vart jättego idag! Han har dessutom vänt sig i sängen och sover numer på sidan.. Att behöva bråka för det ;)


Hinner mer nu?

Får se om jag hinner nu då.. Siggefis är vaken men Alfred sover..äntligen.. Från att ha varit en mönsterbäbis har han blivit en monsterbäbis! Inget duger åt honom just nu, inte ens ligga i mammas famn hela dagen. Han har börjat vakna på nätterna, flera gånger, äter inte, är bara tjurig och vill inte leka på golvet. Jag blir tokig snart!! En sak är om det är så på dagarna, men när det fortsätter på nätterna också, då är det inte kul. I natt vaknade han halv 2 och skulle ha mat. Han ammade och jag gav honom till och med ersättning för jag har fått för mig att det inte räcker med amningen. Han somnar om och vaknar halv fem igen. Äter lite till, somnar om, men inte så hårt så han ligger och bökar och stånkar och jag kan inte sova, inte ens med öronproppar! Sen vaknar Sigge kvart över sex och tycker det är dags att gå upp. Idag på dagen har inte Alfred sovit heller och framför allt inte ätit, varken tutte eller flaska. Han bara skriker och spottar och fräser. Nu sover han åtminstone efter att ändå ätit litegrann. Han har faktiskt sovit i 1 h och 20 minuter och jag har bara fått stoppa in nappen två gåmger. Hoppas för allt i världen att det är en fas och att det går över jäkligt snabbt! Puuh.. Jag blir så trött.. Har bestämt mig för att detta inte ska vara nån gnällblogg, men jag måste. För nu tycker jag det börjar bli jobbigt. Dock tror jag att han har ont i magen.. Han har bara pooat en gång sen i torsdags och den blöjan var knappt halvfull. Han har fått massage idag och tänkte fortsätta med det så vi får hoppas att det blir bättre då och att magen kommer igång bättre.

Nu har jag fått bläka av mig lite. Dagar som dessa kan jag inte låta bli att fundera över hur det hade varit att få byta dag med någon tillfälligt. Men när båda sover i sina sängar på kvällen och allt är undanröjt eller när Sigge kommer och ger en av sina goaste kramar vill jag inte byta liv med någon för allt i hela världen!

<3


Söndag

Har lite tid över for once.. eller nu tog den slut för Sigge vakna då är det full fart. Ska se om jag hinner sen, måste berätta lite saker.

Nyvakna killar har lite mys i soffan :) ib...

img_0401 (MMS)

Nyvakna killar har lite mys i soffan :) ibland är livet för bra...


Jobb

Marcus har börjat jobba, där av inga blogginlägg. Vi har fullt upp på dagarna och kvällarna... Men skriver lite eller mmsar när vi hinner.

RSS 2.0