Tråkigheter i kvadrat

Den sista tiden har varit kantad av tråkigheter. Unga, oskyldiga och goda människor slits från oss alldeles för tidigt och det är svårt för oss som är kvar att hitta en menig med vad som hänt. Jag har ännu inte förlikat mig med tanken på att döden är definitiv. Jag vill inte att den ska vara det, men inget har hittills bevisat mig motsatsen.

Mitt i sorgen så för ändå händelser som dessa något gott med sig. Vi lär oss att uppskatta det vi har kvar och fortsätter att älska det och dem om möjligt ännu mer.

I en av händelserna kände jag inte killen som förolyckades, men hela min barndoms stad stog som förlamad under påskhelgen och det får mig att framkalla känslor som vi många delade under vintern 1999/2000 när Emil lämnade oss alldeles för tidigt. Jag minns hur det kändes då och vet hur många känner nu. Du lämnande din familj och dina vänner för tidigt Joel, men de kommer alltid att minnas och leva för dig.

Den andra händelsen har jag, och framför allt Marcus, en närmare relation till. Hans goda vän och arbetskamrat finns inte längre bland oss och det gör ont. Det gör ont i mitt hjärta över saknaden, men det gör också ont att se min livskamrat sörja över en vän som aldrig kommer tillbaka. I samma olycka omkom även en annan man som även han var en vän till Marcus. Till dessa två fina personer står jag och Marcus i stor skuld. Det är på grund av dem som vi träffades i vimlet på Grand i Falkenberg den där sommarkvällen 2007. Med i vimlet fanns också Thomas och Roger. De vimlar inte på Grand längre, men jag är övertygad om att de styr upp det stället de nu befinner sig på och välkomnar oss med öppna armar när det är dags.

Mina tankar går till deras familjer, nära och kära. Ni är saknade av många!




Värk

Ja värk är vad jag har.. i mina vader. Var ute och sprang (läs joggade) idag och benen var helt stumma. Så det blev bara 2,2 km idag. Men bättre än inget!!

Imorn är sista jobbardagen. Det ska bli så gött att vara hemma med pojkarna igen. För visso så höll jag på att bli tokig på dem idag, de bara bråkar, men det ska ändå bli skönt. Jag fick ett mail från Pampers idag om hur ditt 22 månaders barn kan tänkas vara. Och detta stämde ju hyfsat bra på vår äldsta son. Det är nu som de börjar intressera sig för att leka med andra barn och kan ofta (alltid?) komma i konflikt med andra om vad som är vems. Så det är just detta som pågår här i residenset, Sigge fixar inte att Alfie leker med de saker han vill leka med.. Och då blir det gap och skrik. Att Alfie i sin tur är en gnällkorv på grund av att han börjar gå gör ju inte saken lättare. Den lille korven tog en 7-8 steg igår!! Duktig är han.. och 9 månader... En del frågar vad vi göder honom med, men vi har inte ens övat med honom på samma sätt som vi gjorde med Sigge. Det hinns inte med. Han lär sig själv. Kommer han behålla den här viljan, envisheten och "goo'et" så kan han gå långt!

Ett stort grattis till Madde och Mikko som fick en liten kille idag! Och även till Matilda och Johan som fick en liten pojk tidigare i veckan. Jag blir helt sjuk av alla bäbisar som kommer, så sjuk att jag inte kan tänka på annat än bäbisar och bara vilja ha flera stycken! Men skaffar vi fler barn så ska jag se till att vi får plocka ut den ungen i vecka 36-37 på ett eller annat sätt. Jag vill inte ha en femkilos bäbis till som kryper vid 4,5 månaders ålder och går vid 9.. Dessutom skulle min kropp inte kunna bära ett till så stort barn, då skulle jag, ryggen och höfter, nog gå sönder för all framtid. Frågan är om det är värt det?!?!

Nu är det dags att slökolla litetv innan sängen. Eller kanske i sängen för en gångs skull..



Orka

Kom direkt från jobbet, hem och byta om och sen ut i spåret. Nu har min träning inför Falkenbergs stadslopp börjat på riktigt. Tyvärr kan jag inte säga tiden som jag sprang 3 km på därför att den är för dålig. När jag bättrat på tiden så kan jag kanske ge er några siffror. Dock kan jag glatt meddela att jag förbättrade tiden med 3 minuter från i måndags! De ni!

Efter spåret var det affären som gällde, byta bil med pappa som hade vår och sen hem och ta hand om två trötta, gnälla och osams barn. Åååh vad de bråkar... Undra hur det kommer bli med det i framtiden, vill inte ens fundera över det.. Nu sover de så gott i sina sängar och jag sitter här och bara varvar ner. Vi håller på att vänja av Sigge från välling och det går hur bra som heslt. Han har ätit den i sängen innan, nu sitter han i soffan och får bara en liten skvätt och han somnar lika bra för det. Så det blir nog inga problem. Han har förvisso aldrig varit ett "vällingbarn" men han gillar det så han har ju fått det. Det är bra med välling när de är sjuka, men nu när han är så pass stor så behöver han ju inte äta det för att bli mätt, han äter så mycket annat under dagen. Så då resonerade vi som så att varför ska han då ha välling om det bara är för saken skull? Så nu har vi börjat trappa ner.

Nope, lite mat i magen är det dags för nu!




Vårskor

Surfar runt för fullt och letar vårskor till barnen och det tar lite tid, det vill jag lova! Jag var i Göteborg förra veckan och blev förundrad över hur lite och framförallt fula skor det finns till barn. Alla flickskor är rosa eller lila med glitter, stjärnor eller hjärtan på. Alltså skitfult! Pojkskorna är om möjligt ännu värre, blå eller svarta med flames eller superhjältar eller bilar. JAG SPYYYR! Vem fan vill ta på sitt barn rosa dojjor med glitter och framför allt innan de ens fått chansen att välja själva?!?! Nää de enda rejäla och fina skorna jag hittade var till Lafis och det var "lära-gåskor" från Kavat.



Detta är Lindastyle på skor och dessutom fotriktiga, ekologiska och svindyra. Nu är det ju så att pojken redan börjat gå så till sommaren är det nog inte akutellt med såna här skor. Så mitt letande fortsatte. Jag var inne i alla större sportaffären i hela Götet kändes det som men hittade inte något som föll mig i smaken. Så jag började surfa runt lite och kika och här sitter jag, en vecka senare, och har upptäckt vilken uppsjö skor det finns på nätet! Dessutom är dollarn billig nu så att beställa från Staterna blir inte så mycket dyrare än att ta en dagstripp till Göteborg eller Malmö med tanke på bensinpriserna. Och storlekarna är ju de samma, bara att prova ut hemma. Sen betalar jag gärna nån krona mer för att slippa flames, glitter och hjärtan och framför allt att inte mina barn har likadana skor som alla andra i kvarteret. Sigge fick förövrigt gummistövlar i helgen. Fick han skulle han sova med dem på.. Undra om jag behöver köpa några andra skor till honom vid närmare eftertanke...

I vilket fall, dessa lutar det åt nu:


eller



Annars är allt lugnt i residenset. Jag skriver skriftliga omdömen för tillfället så det är en hel del att göra. Vi har fullt upp hela tiden ända fram till sommaren känns det som.. Hur skaffar man sig mer tid? Går det?

Snart dags för Pluras kök och underbara Pernilla och Dregen som gäster idag. Vi lagade förresten Pluras lammlägg i helgen. HERREGUUUUUD så gott det var. Det stog tre timmar i ugnen men det var värt varenda minut så gott var det!

Over and out

RSS 2.0