Ingen bild





Hade ju inte med nån bild förut så jag lägger upp den här <3

Long time no see

Det var ett tag senjag skrev nu, men det har vart fullt upp. Att jag är mammaLEDIG är inte sant, för så mycket som jag har att göra nu har jag aldrig haft. Det är fika hit, shopping dit, ut och gå, BVC, plugg, jaa det händer saker hela tiden, men det är underbart!!

I helgen var det kräftskiva hos familjen Lundgren på Propellervägen. En ganska lugn men mycket trevlig tillställning. Om inte annat så otroligt goda kräftor, detta året lyckades vi väldigt bra med koket. Det mest intressanta var att alla åt kräftor, vi var 9 personer varav 3 var under 17 år och ändå åt alla :) Evelina med sina nio år slog nog rekord över flest ätna kräftor :)

Sigge tycker väldigt mycket om sina kusiner, det märks tydligt fast han bara är 3 månader. Han skrattar och gör sig till som bara den när de pratar och busar med honom. Det tråkiga är att han inte kommer att ha några jämnåriga kusiner. Känn inte pressen Helena ;) Idag åt Liten puré till lunch, innan ersättningen. Om han gillar det? Ehh..jaa.. Kan bara säga att sonen är glad i mat :)

Helena, mamma och jag har bestämt att vi ska åka på spa över en dag. Tror jag ska sätta mig ner och kika närmare på det. Vi behöver detta nämligen. Min rygg har rasat ihop precis och Helena har mycket att göra på jobbet. Mamma vet jag inte varför hon ska med, för så stressigt har hon inte, men hon är värd det ;)

Imorn är det dags för skola igen, ska bli kul!! Marcus ska vara hemma med Sigge imorn och på kvällen kör vi honom till mamma och pappa så sover han där och är där hela onsdag till jag kommer hem.

Det här inlägget var tråkigt på riktigt, så nu slutar jag att skriva.

Dagens roligaste

Postat av: karin Danielsson

Håller med dej...men trotsen kom fortare än jag kunnat ana. Svante var bara två år när han blev arg på mig och sa "Fan du mamma. Jag äter opp dej!" Nu kan han ropa "Nä jag stämmer(bestämmer) Mamma!" så fort han inte får som han vill. Tur att de är så söta...kan ju oftast inte göra annat än skratta åt dem (när de inte ser förstås):

HAHAHA.. "Jag äter opp dig!" Det var det roligaste idag Karin och på mycket länge. Herre, tänk om du får en liten nu om några veckor...det kommer vara konstant skrattfest hos Danielssons när Svante kommer lära denne allt han kan. I alla fall för oss som ser det utifrån.


Dagis

Det känns ganska så avlägset, men nu har jag skickat in dagispappren för Sigge. Herre, tänk när Liten ska gå till dagis... Förhoppningsvis ska det dröja 1,5 år tills han ska gå dit men det går nog ganska så fort ändå! Vår ambition är han kan ska börja i januari 2011. Jag vill inte att han ska behöva börja på dagis innan dess. Dels har jag jobbat med de små barnen och jag tycker de är lite för små när de kommer så tidigt. De kan ju knappt ens gå och har inget att sätta emot när de stora barnen kommer. Dels är jag ju pedagog och fakta säger att barn egentligen inte blir sociala och leker tillsammans förrän de är 3 år. Därmed INTE sagt att de inte ska umgås med andra barn, självklart ska de det, för de lär sig massor utav det, men det är fakta. Men det finns många fördelar med att börja tidigt på dagis också, en som jag tycker otroligt viktig, det är att barnet lär sig att vara från mamma och pappa. Det är nyttigt för dem! Jag är ingen person som skulle kunna gå hemma med mina barn alltid, även om jag hade möjlighet, ända till de börjar skolan. Vad blir det av såna barn? Kan de inte ha en tendens att bli lite osociala?

Sigge har redan fått sova över hos mormor och morfar. De erbjöd sig så att jag och Marcus skulle få en kväll själva. Det gick urbra och Sigge sov som en stock jämte mormor. Vi kommer fortsätta att lämna honom till de som vi känner att vi litar på i tron att det är bra för honom att lära känna andra vuxna.

Detta inlägget blev inte alls kul, men jag kände att jag var tvungen att skriva nåt. Liten ligger ute och sover, han har vänt sig från mage till rygg idag för första gången :) STORA KILLEN!!! Imorn ska han få vaccination för första gången, det gör lite ont i hjärtat att veta att han kommer bli ledsen och ev. lite sjuk, men det är bara att bita ihop. På torsdag är Sigge 3 månader, TRE MÅNADER!!! Vart f*n har tiden tagit vägen? Känns som igår jag skällde på Marcus att han inte skulle köra i varenda grop på väg till förlossningen ;)

I helgen har det vart häcken full kan man säga. I lördags hade vi en heldag i Skåne, först i Veberöd och åt mat hos Sigges farfar och sen åkte vi till Malöm för G-farmor fyllde år, så då blev det mer mat och massa fika. Sen fick vi träffa hela släkten, det var första gången för både mig och Sigge. Det gick hur bra som helst och de var otroligt trevliga! Sigge fick en massa presenter också :) I går så var jag och Sigge i Skummeslöv hela dagen hos underbara familjen G. De är så fantastiska människor!! Inte undra på att större delen av dem jobbar inom vården, vården behöver fler som familjen G!!! När vi kom hem från dem vid 9 då var Sigge helt färdig.. Han hade ju haft fullt upp med att charma alla damer.. Så han åt och slockna på 5 röda :)

Får väl bjuda på nån bild idag också... Hmm... idag blir det på mormor och morfar :)


Efter 10 med Malou

Hela denna veckan har Efter 10 med Malou handlat om barn och barnuppfostran. Detta har jag tittat en hel del på då Sigge brukar sova vid den tiden. Eller jag lyssnar snarare på det.. Men hur som, detta har gjort att jag funderat en hel del den här veckan på just barnupfostran. Jag har sett så många exempel på barns sätt, i och med att jag jobbar inom skolan och förskola, som jag INTE tycker om och som jag inte vill att Sigge ska bli. Personligen tror jag det är oerhört viktigt att sätta gränser, att inte skämma bort ett barn. Jo, med kärlek och ömhet, men inte med saker och framför allt inte låta det alltid få som det vill! Säger mamma nej så är det nej. Visst kommer det att uppstå konfliktsituationer med gap och bråk, men jag tror på att det är bäst i längden att stå på sig. 

Det kan ju gälla allt från att inte dra katten i svansen till att det räcker med en kaka till fikat. För barn som alltid får som de vill får det inte lätt när de blir större och ska agera med andra barn. Hela livet är ett givande och ett tagande och får man inte lära sig det som liten så blir det svårare och svårare ju äldre man blir. Detta är ju givetvis min högst personliga uppfattning och jag ska göra så gott jag kan för att upprätthålla det! Som tur är är Marcus av samma åsikt och vi kan prata om allt så även detta är sånt man får hjälpas åt att påminna varann om. Det kommer säkert att bli supersvårt att hålla det alltid, att behöva ta en dust med barnet varje gång vi har olika uppfattning. Men jag tror inte man hjälper ett barn genom att alltid låta de "vinna". Sen när det gäller sötsaker och godis så är det inte en hälsosamt för barn och jag ska absolut inte äta en massa sånt och kommer heller inte tvinga i Sigge en massa. Självklart kommer han att få äta kakor och godis när han blir äldre men med måtta.

Nu har jag vart lite djup, men var tvungen att få ur mig det, har funderat på detta hela veckan då jag tittat på detta program.

Idag står fika i Vessige på schemat. Vi har letat som tokar efter nåt kul att köpa till Meija, men i denna stad är utbudet liiite mindre. Men vi hittade en sak till slut, inga kläder blev det, för det är för tråkigt att köpa här, alla barn kommer ha samma kläder till slut :) Ska passa på att köpa kläder till Sigge när jag ändå är i Göteborg en gång i månaden, det finns lite mer att välja mellan. Bara att gå in på HM eller Lindex är skillnad. Sen är bemötandet många gånger bättre. En stor känga till folket som jobbar på Lindex i Falkenberg, ni måste hata ert jobb!! Sök nytt!!

Nu har Linda fått ur sig lite funderingar, det känns skönt i magen att få det!

Kärlek


Kaffe

Sitter här vid datorn medan sonen sover och funderar ut lite frågor till en examinationsuppgift jag ska göra. Som sagt, nu har jag påbörjat mina studier som kommer leda fram till en specialpadagogexamen. Japp så är det. Det är roligt att plugga, skulle kunna göra det hela mitt liv om jag hade haft råd. Men det kommer nog att bli tufft det här.. Man kan liksom inte jämföra med lärarutbildningen som man ordagrannt LEKTE sig genom. Nej nu är det avancerad nivå och det märks! Alla uppgifter vi ska lämna in ska ha samma upplägg som c-uppsatser. Ni som har skrivit en vet då ungefär, ni som inte har så kan jag säg att det är lite krångligt. Inte så att man skriver och berättar lite hur intervjun var, utan den ska bearbetas, analyseras och givetvis knyta an till en teori.. Hatar teorier.. Men men det ska nog gå detta oxå. Har iaf bokat tid till intervjun, bara det måste väl vara 0,5 hp?

Annars är det ganska lugnt denna veckan, Maria och Meija var här igår och vi var på massage idag. Idag var det ansiktets tur, det gillade inte Sigge så mycket. Han tyckte det var konstigt att mamma pillade på honom unt ögonen och på kinderna. När jag rörde hans mun kom han desutom på att han var hungrig så då blev det liv likt kalabaliken i Bender! Han skriker så högt vår son, det är helt galet! Så man gör ju allt för att vara honom till lags så han är tyst :) Efter maten gick det bra att vara med igen. Han är så rolig när han ser andra barn, liksom "Hey, där är ju nån som ser ut som jag!" Så han och Casper kollade in varann läääänge idag. Nu sover han som en stock i vagen och har gjort så i 3,5 timma, lille prinskorven..

Mamman ska fortsätta dricka sitt kaffe i väntan på sonen, pappan och skörden (på Farmville alltså).



SuperSigge


Bilder säger mer än tusen ord



Kommentar överflödig. Detta är riktig kärlek!

Guds familj

Nu är Sigge ett barn i Guds stora familj. Så uttryckte sig prästen idag när Sigge döptes här hemma i trädgården. Lite gulligt, jag menar, skulle han tycka att mamma och pappa inte duger som familj en dag så har han ju en jättestor att välja på. Han kan välja och varka hur mycket han vill.

Det var ett fint dop. Lite lagom mysigt i ett partytält i trädgårn, smörgåstårta, rosévin, saffranspannkaka och kaffe. Sen är jag ju fortfarande lite skeptisk till tron, men vi har resonerat som så att Sigge får välja själv när han blir stor hur han vill göra. Skulle han döpa sig som vuxen skulle han inte fått några presenter heller :) Och det fick han, många och fina. Tack alla!

Nu är mamman så trött så ögonen går i kors, pappan sover och Sigge sover. Luften gick liksom ur en. Imorn ska mamman dessutom börja skolan. Marcus och Sigge följer med och kör mig sen tar de en fika med Marcus kompis. Jag tycker det ska bli otroligt roligt att börja skolan igen, har liksom väntat på detta. Men jag kan inte lova att jag kommer att ta alla kurser med en liten bråkSigge hemma, men ska verkligen försöka! Det är ju det enda jag tänka mig att jobba med är ju som specialpedagog och nu får jag chansen. Lovely

Nu vill jag att Sigge ska vakna! Har knappt träffat min bäbis idag ju, han har ju vart i alla andras famnar utom i min, det känns riktigt tomt. Ibland kan man bli så trött på honom och framför allt livet med barn blir man trött på, men jag skulle inte vilja byta bort det för allt i världen. Jag är världens lyckligaste med en underbar son och underbar man (undra när det blir bröllop?) även om jag blir urtrött ibland och bara vill fly fältet.

Älskar er, min lilla familj!

Älskar även min stora familj, som är helt fantastiska på att hjälpa till. De ställer upp alltid när man behöver och när man inte behöver!

Bjuder på Sigge när han är som bäst. Kortet är 1 månad gammalt så han har vuxit ännu mer... Förra veckan vägde han 7080 g och han har storlekar som halvårsbäbisar har i vanliga fall :) Han är ljuvlig!

Han ser så klok ut vår lille professor!


Salig

Blir nästan helt salig när jag tittar på Sigge som sover ute i vagnen i ösregnet :) Det ser så himla gött ut! Lite svalt, smattret på regnskyddet och så en go filt, kan det bli bättre? Han har sovit i 2,5 timma nu, nästan rekord tror jag :)

Annars är allt bra. Var så galet trött igår och då vet ju alla hur mitt humör är. Så jag kan inte annat än att be Marcus och Sigge om ursäkt. Förlåt. Men idag är jag glad igen, fick ju trots allt sova från 22.30 till 7 med mat vid halv 5. Sen efter 7 och mat så somna vi en timma till så vi var inte uppe förrän 9.15, det är la okej för att vara småbarnsförälder?

Emma min pärla ska åka jorden runt!! Jag blir lite avis på henne, men unnar henne det massor och tror att hon kommer att få uppleva sin livs resa. Min livs resa måste la vart den från Falkenberg till Halmstad när SIgge skulle födas. Herre, trodde ALDRIG vi skulle komma fram och så galet ont jag hade. Hoppas Emma får det trevligare.

Caio

Babymassage

Idag har Sigge och jag vart på babymassage, jättemysigt är det! Tycker jag iaf, om Sigge tycker det vet jag inte.. Men idag höll han ut 3/4 av tiden, förra gången knappt halva. Så det kanske finns hopp. Jag har redan fått föraningar om hur han kommer bli när han blir äldre den lilla parveln.. Han KAN inte vara still. Arv från pappa? Hans ljudnivå är så det skär i öronen, jag har öronproppar när han skriker. Arv av mamma? Dessa kombinationer kommer bli intressanta att se hur de utvecklas tillsammans. Lägg därtill att han är otroligt envis och tjurig. Vill inte tänka på mer på hur det kommer bli.

På söndag ska vi ha dop för Sigge. Enligt min åsikt tycker jag inte dopet är så  viktigt, men det tycker Marcus och framför allt resten av min släkt så då får det bli så. Det mysiga är att vi ska ha dopet här hemma i trädgården :) När jag ringde prästen var han inte så sugen på det men då hotade jag med att inte blir nåt dop, då var det en annorlunda ton i skällan. Svenska kyrkan ska vara glad för de medlemmar de får så då tycker jag de kan vara lite tillmötesgående. Nu blev det så och vi håller på att fixa för fullt. Det blir en enkel buffé, smörgåstårta och till efterrätt blir det saffranspannkaka med (min) hemmagjorda björnbärssylt. Blir nog lagom för ett dop.

Undra om Majsan och Tiffany kommer på dopet?

Annars är allt lugnt, nu ska jag börja läsa lite, mammam har ju börjat skolan!! Jag ska äntligen få bli specialpedagog, som jag har väntat på sedan jag gick ut lärarutbildningen. Ska bli kul att börja plugga, bara jag orkar med det. Är Sigge så här snäll som idag och som han vart 1 vecka, d.v.s. att han sover 2-3 timmar mitt på dan så blir det lugna bananer!

Over and out


RSS 2.0