Faktaruta

Nämn något som gjorde dig glad igår: Att vi fick köpt en hel del vinterkläder åt Sigge

Vad gjorde du kl 08 i morse: Precis gått upp, satt i soffan och ammade Alfred med Sigge jämte som åt välling och kollade på fåret Shaun.

Vad gjorde du för 15 min sedan: Bar ner min tallrik till köket.

Det sista du sa högt: Puss så länge

Det senaste någon sa till dig: Åh vad bra, de har fixat en hemsida till oss.

Vad har du druckit idag: Kaffe, juice, vatten, saft.

Vad var det senaste du åt: Rostade rotsaker, vitlökssås och hamburgare.

Vad var det senaste du köpte: Massa saker i Ullared igår.

Vad är det för färg på din ytterdörr: Svart

Vad är det för väder hos dig nu: Klart och kallt.

Godaste glassmaken: Apelsinchoklad från SIA

Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Ja

Sover du tungt: Ja. Känns liksom som att min kropp vet att den måste sova bra för att orka dagarna. Plus att amningen tydligen gör att man sover bättre. Nåt med hormoner..

Drömmer du mardrömmar: Mycket sällan.

Trivs du med ditt jobb: Har inget, men jag hoppas trivas som specialpedagog som jag håller på att läsa till.

Favoritklädsel: Tights, klänningar, tunikor och mysbyxor när jag är hemma.

Favoritlåt just nu: I´m not a robot - Marina and the diamonds (från Lindexreklamen)

Vad ser du om du tittar till höger: Tvn och en orkide och lampa i fönstret.

Vad gör dig glad just nu: Att mitt liv är komplett. Fina barn, fin man, fint hus, fin familj..

Vad ska du göra härnäst: Gå och lägga mig

Höger eller vänsterhänt: Både och, men mest höger. Målar tavlor med både vänster och höger.

Humör just nu: Nöjd och glad, men lite trött.

Favoritgodis: Choklad.

Kläder just nu: Tights, kjol och tröja.

Sommarplaner: Ta vara på sista föräldraledigheten, vara med mina barn på stranden, grilla och bli brun.

Hur många kuddar sover du med: Två

Spelar du något instrument: Nej

Morgon eller nattmänniska: Ofrivilligt morgonmänniska...

Vad är viktigast för dig: Att familjen förblir frisk, kärlek

Är du kittlig: Ja

Snarkar du: Som gravid - ja. Nu - inte så mycket tydligen.

Stjärntecken: Skorpion

Äckligaste insekten: Larver av alla de slag. Är det insekter?

Stökigt eller välstädat: Hatar stökiget, men det är jag som stökar ner.. Skulle kunna betala för att få mitt hem städat.

Längtar du mest efter just nu: Att Alfreds gnäll är över. Att gå ner alla gravidkilon.


Alfie

Nu är även Alfred ett barn i Guds familj. Detta skedde som bekant i lördags eftermiddag och jag måste säga att det gick relativt bra. Han sov i stort sett hela förmiddagen så vi hoppades på att han efter lite mat skulle hålla humöret uppe under själva dopet. Och han var glad ända tills det var dags att doppa huvudet i vattnet och sedan visas upp i kyrkan, det var inte så kul. Men efter det så fick han komma till mamma och då blev allt bra igen och han somnade. Faddrarna Martin och Mattias gjorde ett kanonjobb, de kommer bli superbra som faddrar, jag är övertygad om att de kommer göra sitt bästa för att leda Alfred (och Sigge) på rätt väg i livet och hjälpa till om mamma och pappa blir lite trötta nångång.

Namnen Alfred fick är i ordning: Alfred Bob Håkan. Alfred hette min morfar i andranamn, älskade morfar som gick bort 2006. Faktum är att det var det enda pojknamnet som vi var överens om, egentligen var det inte överst på min lista, men vi är ju två om Alfie så vi fick kompromissa lite. Men jag älskar namnet, jag tycker det låter så snällt, den som heter Alfred är en snäll person. Se på Alfred i Emil.. Bob var Alfies arbetsnamn i magen så det var givet att han skulle heta. Vissa kallar honom för Bobby nu med och det gillar jag :) Håkan är kort och gott efter min pappa, bästa älskade pappa!

Väl hemma i residenset efter kyrkan åts det underbara smörgåstårtor med vin eller öl till och till kaffet moccatårta eller cupcakes. Jag gjorde två olika sorter, morot och choklad med valnötter och kokos i, båda med philadelphiatopping. Det var nog uppskattat för det blev lite, lite smörgåstårta över och nästan ingen moccatårta. Smörgåstårtorna hade vi inte gjort själva, men resten har vi knåpat ihop.

Alfred fick otroligt fina presenter, bland annat fina klassiska sagoböcker, guldhänge till halsbandet, en underbar ängel av en lokal konstnär, spargris och speldosa i samma serie, spel, nallehund och massor med pengar. Har garanterat glömt nåt, men det var så mycket saker att jag knappt minns allt utan att behöva gå ner och kolla.

Slutligen, tack alla underbara som bryr er så mycket om våra barn!! Det är rörande att se att vi har så fina människor i vår omgivning. Tack. Tack. TACK


Fullt upp

Vi grejar och fixar inför dopet imorn. Men nu börjar det bli ordning på torpet. Min underbara man har städat innan i veckan medan vi andra tre var på kyrkis så det har bara varit att plocka, damma och torka golv nu det sista. Och baka också då förstås, moccatårta och morotsmuffins och choklad- och valnötsmuffins med frosting.. inte för att jag ska äta sånt, men de andra kan ju ;)

Får skriva mer på söndag när allt är överstökat!

Det är dop för denna underbara varelse på ...

img_0298 (MMS)

Det är dop för denna underbara varelse på lördag, därför blir det inte mycket skrivit denna vecka så att ni vet det. Vackra pojken ska få ett namn!! Vilka får ni reda på senare.


En överlycklig Sigge med sin bästa kusin E...

img_0377 (MMS)

En överlycklig Sigge med sin bästa kusin Evelina :) hela helgen har varit lycka för honom då vi haft kräftskiva med hela familjen Lundgren.


Friday, i´m in love..

Hos familjen finns numer inget som är helg och vardag, alla dagar är likadana. Egentligen inget jag bryr mig så mycket om, men kan sakna fredagsmyset lite. Det är lite speciellt att komma hem efter en hel vecka full med arbete, likadant för mannen och på kvällen bara äta gott, lite vin kanske och sen somna och framför allt sova länge på lördagen. Men dessa tider är förbi :) Nu är det klockan halv 7 som gäller varje dag och sen är det full fart. Men det är rätt härligt det här med.

Nu är det bara två veckor kvar till Marcus ska börja jobba. Lite jobbigt tycker jag allt att det är men samtidigt ska det bli skönt. Det blir lite som att gå till jobbet, du jobbar och står i hela dagen för att det ska bli lite lugnare när Marcus kommer hem osv. Hoppas att det kommer gå bra iaf. Alfred kommer ju att växa och bli större vilket gör det lite enklare, han kommer snart att älska att ligga på golvet och leka och Sigge kommer nog också tycka det är roligare då. Nu måste man ju passa Sigge hela tiden annars är han på Alfie direkt och han kan inte klappa fint ännu :) Alfie som by the way firade sin 2-månadersdag med att sova HELA natten! Somnade klockan 9 och vaknade halv 6. Käre gode Gud, gör så att detta fortsätter. Amen. Just nu ligger han ute i regnet i vagnen och sover, i tre timmar han han sovit. Tror ni han växer idag?? Han är förövrigt 63-64 cm lång och väger 7340 g nu, för den intresserade. Längden är inte exakt för han kunde inte ligga stilla så hon höftade lite :)

Nån som har tips på kvällmat tills ikväll? Det står helt still!!! Vi brukar vara bra på att komma på mat, men inte idag.. Det är ju fredag så det får gärna vara gott och lite extra :)

Nää, dags för mig att fortsätta mina studier, läser för fullt om åtgärdsprogram, IUP, pedagogisk dokumentation, mm. Intressant för mig, kanske inte att alla delar min mening dock..



Stora grabben nu!!



Sigge och hans bästis Tatta (aka Tiffany)

Såhär har vi det hemma nu, snor och slem. ...

img_0363 (MMS)

Såhär har vi det hemma nu, snor och slem. Men grabbarna är nöjd och glada ändå :) Alfred växer så det är lite gnäll där, men annars så flyter det :)


Ursäkta

är allt jag kan säga då jag är dålig på att uppdatera bloggen. Tror jag bett om utsäkt för det många gånger förut, men denna gången har jag verkligen inte tid. Barnen och vår vardag tar allt tid så bloggandet får inget prio direkt. En annan anledning är att vi äntligen är klar med övervåningen och har tv däruppe nu, därför är vi där på kvällarna och inte nere där datorn finns. Nu var jag dock klok nog och letade upp min gamla laptop som knappt hänger ihop och tog med den upp.

Det är så gött att ha klart övervåningen då barnen sover där uppe. När Sigge gått och lagt sig vid 7 så gör vi iordning Alfie för natten, ammar, ger flaskan och vid halv 9 lägger vi bara in honom i hans säng. Där ligger han och kollar på sina flygplan och somnar så småningom. Han vill ha nappen ett par gånger innan han somnar så därför är det bra att ha allt uppe. Vi har belönats med ett väldigt snällt barn, tack Gud! Han gråter bara när han är hungrig eller trött. Han sover från 9 till 4 ungefär, somnar om efter lite mat och sover till 7-8. När han vaknar så är det inte för att han är hungrig, det väntar han gärna med. Vid 9 äter han och sen somnar han om igen, ute i vagnen. Så vi har det inte så jobbigt med honom. Sigge däremot är det full fart på och lite mer jobb med.. Han sover så dåligt, inte på nätterna, då sover han som en sock, men vaknar tidigt och sover middag en timme bara. Detta gör att han blir såå trött på kvällen och bara gnäller. Han sätter verkligen mitt tålamod på prov nu! Som tur var har både jag och Marcus fattat det som om han är lugnare när bara en av oss är hemma med båda barnen. Det är som om han fattar att han måste lugna ner sig lite då. Men han är rätt gosig med lillbror också, och blir det mer och mer. Så det kommer nog att bli bra.

Orkar inte skriva mer, har inget mer intressant att berätta heller, men nu med datorn på plats på övervåningen ska jag bli bättre på att skriva :)


En förmiddag på lekplatsen :) mycket mys..

img_0360 (MMS)

En förmiddag på lekplatsen :) mycket mys..


RSS 2.0