Sommartider hej hej

Att ställa om klockan är inte alltid till småbarnsföräldrars fördel.. I morse vaknade Alfie halv sju (alltså halv sex vintertid) och tyckte det var dags. Det tyckte inte mamman och pappan så efter lite välling somnade han om igen. Till kvart i 8 (alltså kvart i sju vintertid) fortfarande för tidigt men nu vaknade storebror oxå så då var det bara att bita ihop.. för Marcus. Jag hade min sovmorgon, till klockan nio (alltså klockan åtta vintertid), sen var det dags för den obligatoriska myssöndagsfrukosten som brukar vara i 1-1,5 timma. Förstår ni vad jag vill åt? Jo att sova det får man göra en annan gång, inte när man har små barn! Sen vill jag inte missa mysfrullen för allt i världen, den är bäst! Tack och lov sover våra pojkar som små gudar om nätterna så det är inte för att klaga, mest för att informera. Ni som tänker skaffa barn, passa på att sov ;)

I kväll la vi båda pojkarna i samma sovrum för första natten. Det ska bli kul att se hur det kommer gå.. Jag tror inte på några problem alls faktiskt. Vi har velat fram och tillbaka länge hur vi ska göra med deras sovrum. Alfred har sen i julas sovit i vårt gamla sovrum tillfälligt tills vi bestämt oss. Där är det vitt och spetsgardiner och en gammal tråkmatta för vi har inte velat gör i ordning förrän vi bestämt oss. Vi sover i "allrummet/hallen" uppe, vilket är jättemysigt förvisso. Sen har vi ett sovrum nere som var vårt sovrum innan vi fick barn, men det känns inte rätt att lämna dem där uppe själva när Alfred är så liten och Sigge snart ska få sin riktigt säng. Då kan han ju gå bananas däruppe om vi inte vaknar. Och tänk OM vi inte stänger grinden till trappan som är från 1800-talet dvs skitbrant... Sen blev vi sjuka, har haft massor att göra, men nu bestämde vi att vi testar att de får dela rum. Jag tror på nåt sätt att det kan vara mysigt, sen är det ju inte för alltid. Fast det kanske blir svårt att sära på dem om de vänjer sig. De kommer la bli nåt tvillingaktigt av dem ;)

De är så roliga nu, bröderna Öberg. De har börjat få en form av syskonrelation till varandra, de bråkar, leker, busar, retas, ja ni vet som syskon gör, trots att de är så små. Det är så kul att se lillebror krypa efter storebror med jordens leende och blir över lycklig när de börjar busa. Mindre kul är det att se när han kryper efter honom för att hugga tag i Sigges jätteklaufs..

Tre veckor kvar på jobbet. Jag har två fantastiska klasser så det kommer kännas vemodigt att sluta trots att det bara är tre månader jag jobbat där. Men det har vart gött att jobb och framför allt att få vara med om implementeringen av den nya läroplanen. Det var nästan ett måste frö mig om jag ska kunna få jobb till hösten. Så nu är jag rätt påläst och tror jag har lite koll.

Nä surfar runt och kollalite sängar till Siggefis. Rent praktiskt skulle jag gärna ha honom i spjälsäng ett bra tag till för då vet vi var vi har honom, men han är så lång så den räcker inte till :) Så för hans bekvämlighets skull så får det bli en ny säng snart :)


Livstecken

Ska bara ge lite liv från mig. Vi har vart överösta med sjukdomar, resor, jobb och allt möjligt. Då kommer inte skrivandet i första hand tyvärr, även om jag funderar mycket och har massor att skriva om. Nu är vi iaf friska efter att alla fyra åkte på influensan. Fy satan, så sjuk har jag nog inte varit sen jag var liten. Tyvärr åkte jag på den när jag och hälsade på bästa Maria och Carso på Gotland. Det var en stor miss, men inget att göra åt. Vi åker dit i sommar igen!

Jobbet flyter på, skolan flyter inte på, familjen funkar och det börjar bli vår. Det har vart en tung början på året, men nu börjar det kännas bättre på alla plan tack och lov! Inget mer om tråkigheter nu, snart ska jag vara mammaledig igen och det ska bli så kul! Alfred rasar i väg i utveckling, ungen stog själv idag med en leksak i handen när Marcus skulle kolla till honom vid leksakskistan. Han är 8 månader idag...

Nu ska vi dricka kaffe. En liten uppdatering så ni vet att vi lever!

Det går att krypa i overall, men hoppas de...

img_7558 (MMS)

Det går att krypa i overall, men hoppas det blir varmare snart så jag slipper -Alfie


RSS 2.0