Erik

Jag tror att jag är lite kär i Erik Hamrén. Marcus vet om det så det är ingen svartsjukehistoria här.

För det första har Erik otroligt bra klädsmak. Snyggt skurna kostymer är lite skillnad mot Lagerbäcks träningsoverall. För det andra är han ganska osvensk i sitt beteende och i sina uttalanden. Ta till exempel " alla i gruppen ska inte behandlas likadant" I love it!! Det stämmer lite överens med min lärarfilosofi. Jag kan inte låta alla göra samma sak i ett klassrum då det inte tillgodoser allas behov. Vissa skulle bli understimulerade och andra skulle tycka det är för svårt. Samma är det i ett lag med så många olika individer som i ett landslag. Du kan inte låta Zlatan nöta samma saker som någon färsking, då blir Z understimulerad och då presterar man som bekant sämre. Det gäller att tillgodose allas behov, oavsett om det är att någon bor på ett annat hotell eller svårare matteuppgifter. Vi har mycket gemensamt jag och Erik.. Vi skulle nog bli ett bra team!

Mannen i huset är upe och sätter gips, jag har precis förberett min sista uppgift på specialpedagogen för den här terminen. Sigge sover och Bob bökar. Så ser vår kväll i residenset ut. Imorn bär det av till Göteborg och Marcus och Sigge har en pappa-son dag, vilket sonen älskar. Pappa orkar busa och leka mycket mer än mamma just nu, så mamma är rätt trist.. Såvida han inte slagit sig eller är trött, då är mamma ganska mysig :)


Mina killar :-)

img_0145 (MMS)

Mina killar :-)


It´s friday I´m in love..

Sitter här och slökollar på en RIKIGT dålig film, Dirty dancing 2. Vem kom överhuvudtaget på att ens försöka göra en uppföljare till ettan som är sjukt bra?!?! Denna är verkligen crap rakt igenom.

Imorn fyller Marcus år, 26 år.. Lammkött.. Men det gillar vi ;) Paket är fixat, resten av dagen få vi se hur den artar sig, har bara en liten plan. Vad kan jag ju inte avslöja om han läser.

Välkommen säger vi till Kråkan som föddes igår!! Blir helt sjuk när jag tänker på att vi också har en liten skrikhals här snart. Längar ihjäl mig snart! Längtade inte alls så efter Sigge för då visste jag inte vad det var att vänta på. Bob - KOM SNART!! Oavsett så är jag övertygad om att Kråkan kommer få det finfint i sin nya familj!!

Såg en intervju med Henrik Johnsson, ni vet han som är gift med Malin Bayard. Han har en pappablogg och syftet med den är att han när barnen blir äldre ska han skriva ut den som ett kompendium och ge till dem. Gulligt tycker jag :) Han menar att då får de höra sanningen och inte en massa stories som han drar om det han minns. Tror jag ska göra så också.. Så intensivt som jag bloggar.. Men det kanske kan bli en sporre till att skriva mer?!?!

Över till dagens fråga: Vad ska vi äta ikväll när Marcus kommer hem från matchen?

Over and out


Detta är det nya nu.. Att sitta i vagnen :...

img_0140 (MMS)

Detta är det nya nu.. Att sitta i vagnen :-) och klättra förstås.. I soffan eller sängen, spelar ingen roll :-)


Nu har vi vart ute och gått i två timmar.....

img_0139 (MMS)

Nu har vi vart ute och gått i två timmar.. kanske inte var så bra, bäbisen kanske kommer.. När man är ute blir man såhär trött hälsar Sigge :-)


Sigge är ute på lite äventyr. Att det kan ...

img_0134 (MMS)

Sigge är ute på lite äventyr. Att det kan vara så roligt att lära sig gå..


Ingen gravidblogg..

Dock kan jag bjuda på en bild på magen ändå. Ingen högkvalitetsbild, just me och mina bristningar jag fick med Sigge. Men de kan jag leva med, de har ju trots allt resulterat i nåt bra :)



Precis innan vi tog bilden imorses kastade Sigge ner sin tandborste i toastolen. Den ligger kvar kan jag meddela och får fortsätta göra det.


Jepp jepp

Har fått riktigt mycket gjort idag, det gillar vi! Då Sigge är expert på tvättmaskinen just nu så blir det av att det tvättas en del här hemma och det är gött. Gillar inte att ligga efter med en massa tvätthögar. Sen att de inte kommer in i garderoberna med racerfart är en annan sak..

Efter tvätteriet gick vi och vilade. I två timmar. Det var skönt för min sargade kropp. Efter lunch gick vi in till stan och uträttade en massa ärenden. Bland annat lämnade vi in vårdvalsblanketterna, köpte lite kläder till bäbisen och lite kläder till Sigge. Sen gick vi hem och vilade i en timma igen. Ibland är det jobbigt att vara mammaledig ;)

Vi var tvungna att köpa nya kläder till lillkillen, han växer ju som ogräs. Visserligen hade han bara gått upp 200 g den sista månaden, men vuxit två cm. Vilket syns på hans byxor som flaggar på halv stång. Och det är så fult!!! Så nu väger han 11,4 kg och är 80 cm lång.

Började plocka fram lite av Sigges bäbiskläder när vi kom hem, det var inte mycket unisex där inte. Undra om vi kände på oss att det skulle bli en kille innerst inne, för det var mycket kläder som var pojkiga. Nu bryr jag mig inte så mycket om det där med kill- och tjejfärger, men pappan gör det. Inte jättemycket, men mer än mig iaf. Så de gröna, bruna, vita och orange kläderna fick följa med i bb-väskan. Det passar väl till både kille eller tjej?

Imorn kommer Karin och Emmelie med barn, ska bli kul! Men de får stå ut med hur det ser ut här hemma. Lite som en förskola skulle jag likan det med. Inget omtåligt i barnhöjd, leksaker överallt och konstanta smulor under bordet. Spelar ingen roll hur ofta vi dammsuger, det är alltid smulor nder bordet ändå. De kanske växer där?

Jobbig dag..

.. inte...

Typ såhär jobbig


Måndag

Idag har vi haft en häktisk dag. Först till BVC med Sigge, föräldragrupp på schemat plus vägning och mätning. Vi var två stycken på gruppträffen, inte särskilt inspirerande. Dock berättade jag för dem att vi har bytt vårdcentral och BVC, så detta blir sista gången som Sigge var där. Nästa gång ska vi till Familjeläkarna, kanske till och med att Bob hinner före till nya BVC. Jag gillar vårdvalsystemet! Det gick att kolla statistik på landstingets hemsida hur vårdcentralerna uppfyller vårdgarantin på en vecka. Vår gamla hade 89 % den nya 100 %. Det känns helt rätt att byta!

På eftermiddagen var jag hos barnmorskan, medan Marcus tog sen lunch och var hemma med Sigge. Sigge brukar få följa med annars,  men han är ju överallt i detta lilla rum och det är svårt att koncentera sig på samtalet med bm. I alla fall så var allt bra där. dock har bäbisen redan sjunkit ner.. Det är tidigt, ett par veckor tidigare än "normalt". Hon kunde givetvis inte svara på om den kommer tidigare, men för mig gör det inte ett dugg. Både jag, Marcus och Sigge är trött på det här nu. Att inte kunna röra sig obehindrat med en 11 månaders är jobbigt och det tär på humöret att inte kunna göra vad man vill. Det tär mer på humöret mer än vad renovering gör. De ni! Så nu tycker jag inte det är så konstigt att det känns som om den ska trilla ut, för det är den ju på väg att göra ;)

Sigge är 11 månader idag. Det firade vi med att lära oss att klättra upp i soffan. Ingen rast ingen ro. Men ack så kul! Bara hans humör blir bättre snart så är det ännu roligare.

Imorn ska vi köpa födelsedagspresent till pappan. Lite bäbiskläder ska vi försöka få tag i också.

Bjuder på en solstrålsbild :)


Äntligen

Nu är mannen hemma och ordningen återställd! Fy fan för ett liv som ensamstående (höggravid) mamma, men tack Gud för mina föräldrar, syskon och syskonbarn som hjälpt mig med Sigge i helgen.

Nu kommer mannen hem med en kebab i pita till mig och en pizza till sig. Han skyller på att han inte fått riktig mat i helgen.. Okej för den här gången..

41 dagar kvar tydligen, långa 41 dagar är jag rädd att det kommer bli.

 




Ensamstående mamma

Idag har jag och Sigge blivit övergivna av pappan. Han är på hemvärnsövning. Skratta inte, han tar det på stort allvar och går in för sin uppgift. Jag å andra sidan tycker det är urtöntigt hahaha.. Men jag låter honom hållas. Det är faktiskt en inkomstkälla också, tro det eller ej.. Och alla pengar är välkomna i denna småbarnsfamilj! Men helt ärligt, fy fan för att vara ensamstående mamma till såna små barn som Sigge. Det finns ju ingen tid över för något annat. Just nu är han inne i en fas där han inte kan leka själv, går jag ut rummet blir han hysterisk, får han inte som han vill blir han VANSINNIG och han ska hjälpa till med allt. Just nu är tvättmaskinen och spola i toalettstolen det roligaste som finns. Han skulle kunna fördriva timtal med dessa två aktiviteter. Jag tycker det är mindre roande. Dessutom sover han allt mindre om dagarna så det blir inte mycket gjort här. Disken får stå till kvällen, tvätten likaså, städning blir det lite si och så med. Tänk då att ha detta själv, nu är vi trots allt två som hjälps åt och ändå kan jag tycka det blir mycket ibland. Sedan att jag är höggravid och bara gråter åt minsta motgång gör väl inte saken lättare..

Att gråta mycket som gravid säger enligt myten att det är flicka. Jag har fortfarande ingen känsla för vad det kan vara, men vi har ett namn till en tjej i alla fall. Alltid något.

Nu sitter jag i soffan och slappar och äter lite chips jag hittade i skåpet, dricker cider och kollar New moon. Nu har jag ju inte läst böckerna vilket är pinsamt för en högstadielärare, men jag gillar filmerna ändå. Skådespelarinsatserna är väl inte hundra, men de är lite mysiga. Igår såg vi Avatar. Jag gick och la mig, men den var inte dålig, jag fastnade bara inte för den. Dock hade den många budskap som bör uppmärksammas och diskuteras. Jag hade lätt sett den med mina elever om jag jobbat nu, framför allt niondeklassarna.

Bäbisen bökar runt och ibland känns det som om den ska trilla ur, hoppas inte den gör det denna helg bara, jag vill att Marcus ska vara med.

Ute och lirar boll.


10 månader och 2 veckor

Sigge går. Och då menar jag inte att han tar ett par steg eller så, nej, han går på riktigt, hela tiden. Långa sträckor och över trösklar. Han tycker det är urkul! Vilket mamma och pappa givetvis också tycker. Fast 10,5 månad är ju ganska tidigt.. så vi får väl se om han har börjat prata när han är 3 år ;)

idag har hela familjen Lundgren/Öberg vart hemma för en gång skull, det var längesen. Så vi har fått lite plock gjort, målat vaggan, målat ramar och lite fix. Gött att få sånt fixat!

Nu blir det mer fix..



Så här kan det gå när det är lite ostadigt...


...

Jag är bara tjock och otymplig just nu. Kan jag skylla på det för att jag inte bloggar? Ont har jag också.. Inte i fogarna, utan sammandragningar och förvärkar. Barnmorskan sa att det är vanligare för omföderskor, men kanske inte så mycket som jag har. Så hon beordrade mig att ta det lugnt nu. Så det ska jag göra nu :) Skönt säger jag, vad Marcus säger får ni fråga honom. Sigge tycker nog att jag är en elak mamma som inte bär på honom så mycket som han vill. Då skulle han bara veta vad som väntar..

Har vart och klippt mig idag, det är vardagslyx för en småbarnsmamma! Så gött att bli ompysslad och bara slappa i ett par timmar.

Imorn ska Sigge hänga med sin mormor och jag ska hänga på bibblis. Måste bli klar med min sista uppgift så jag kan lägga skolan bakom mig ett par månader. För den kommer inte återupptas förrän i september. Och fixa det, det ska jag!!

Sovrum 1: Klart.
Sovrum 2: Klart.
Känsla: UNDERBART!

Caio

RSS 2.0