Glömde

Vad tycker ni vi ska ha för bil? Volvo v70? Passat? Diesel? Kom med förslag, men den måste bara en stor kombi, golf, a4, skoda, mm går bort.


Kommentarer
Postat av: Lena

När vi köpte ny bil tog vi med barnvagnen och ställde in i bakluckan, kollade sedan om det fick plats en hund brevid. Det blev en Passat... Men jag kan säga att det inte får plats någon i sätet framför Alvas stol. Så det kan bli trångt för er med två stolar och långa ben...

Ta med bilstolarna och åk runt och testa =)

2010-10-18 @ 19:55:55
Postat av: Emlan

Får jag fråga varför skoda går bort?? Bagageutrymmet är stort som bara den....större än volvo v70 faktiskt. Åh man kan lätt sitta två vuxna å två bilstolar... Man får mycket bil för pengarna. Jag har alltid varit volvomänniska och fidde saab...men blev glatt överraskade när vi köpte vår första skoda.

Har ni nån ledig dag i veckan?? Typ ons eller tors? Kram emlan

2010-10-18 @ 20:42:44
URL: http://mysemlan.blogg.se/
Postat av: Linda

Skoda är fina bilar men det är typ samma storlek som golfen och a4, det är till och med samma chassi. Vi vill ha ännu större, typ passat eller v70 eller den allra nyaste skodan, men den finns ju inte begagnad...



vi är lediga både onsdag och torsdag :) På onsdag har vi ingen bil dock och jag ska nog till biblioteket en sväng, så torsdag passar nog bäst ändå!

2010-10-18 @ 21:48:12
URL: http://residenssanddynan.blogg.se/
Postat av: Johanna

Ääääntligen kan jag komma med tips och åsikter till dig. Bilköp gjorde vi i våras...



Här är fakta, passat den nya karossen (06 tror jag det är ifrån) är störst. Faktiskt större än V70, doch en rundare form.

V70 är v70, du vet vad du får, den är säker och rymlig. Volvo kommer alltid vara Volvo.

Dock är den kanske om man nu tänker på sådant tråkigare i körupplevelse.



Passaten har nyckel å du enkelt kan koppla i och ur airbagen själv. Finns inga skandaler om att det inte funkat, man har en lampa på instrumentpanelen så man ser tydligt. Tycker det är bra att man kan ha ett barn fram om man vill.

Passaten är mer "sport-känsla" i sin körning.

Det gillar jag... Vi har en Passat Sportline-



Forden antar du tänker på Mondeon, där har ju nya karossen bara funnits 1-2 år. Den är grymt snygg, byggd på samma platta om ovanstående, dvs rymlig, dock upplever jag både Mondeon och volvon som klumpigare. Vi tittade och provkörde alla dessa tre bilar då de är störst på marknaden.



SAAB finns ju oxå, 9-5 men jag har väl fördomar mot SAAB, för mycket traktor för mig ;-)



Sen har du Toyota Avensis tror jag största modellen heter, den är oxå en stor kombi, Toyota har mest nöjda kunder och otroligt gott betyg, har dock bara provkört en 06 som var begagnad och just den vi körde var sliten så den gillade inte jag.

Sen har du ju då SKODA Oktavian, som du säger tror den äldre karossen är mindre än nya. Skodan är faktiskt bra, den har rykte som sämre, billig men du får mycket för pengarna.



Vi har fått plats med vagn och stor hund i samtliga bilar vi testat ovan. Vi har inte testat Skodan vill jag dock säga.



Ang diesel eller bensin är det olika från bil till bil samt hur mycket du kör, tex fick vi förklarat att hade vi köpt en volvo räknade handlarn på att då var det diesel som var billigast för oss osv.

Så där finns det nog ingen regel.



Sen en annan grej, automat eller inte, vi har automat på vår och jag säger bara ALDRIG mer växelspak. Speciellt nu när det är bra att ha en hand fri för bebisar.



Etanol är obetydlig skillnad i kostnad i längden, tror personligen det kommer försvinna inom några år samt är det mer miljöskadligt att framställa än att spara oljan för bensinen.



Skriver mer om jag kommer på.



KRAM

2010-10-18 @ 23:34:03
URL: http://vitahusett.wordpress.com
Postat av: Emlan

Torsdag passar oss! Då kommer jag och Douglas till dig, Oliver får stanna hemma med pappa. Jag slutar strax efter tre, så jag är hos dig till halv fyra. Blir de bra??

Kram

2010-10-19 @ 16:26:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0